Neljä hevosta päivässä, tarvittaessa ilman jalustimia. Janne Ruskeeniemi katsoo mihin rahkeet ratsastuksessa riittävät. Kuva: Leena Alérini
Ratsastusuutiset

HU Ratsastus: 10 vuotta on sekä lyhyt että pitkä aika

Leena Alerini

Ratsastuksessa kymmenen vuotta on lyhyt aika.

Kymmenen vuotta sitten tähän samaan aikaan Janne Ruskeeniemi olisi tuskin voinut kuvitellakaan pyörittävänsä isoa tallia ja suunnittelevansa jo neljättä kilpailumatkaa Espanjaan.

Miten olisi voinut, kun ei hän silloin ollut hevosten kanssa missään tekemisissä.

Nyt hän ratsastaa neljä hevosta päivässä, istuu SRL:n estekomiteassa ja Kipa-työryhmässä ja järjestää SM-kilpailuja. Ja kilpailee itsekin, tällä hetkellä 120-tasolla.

Miten tähän on tultu?

Mistä mies haaveilee?

Mihin hän arvelee ratsastuksessa etenevänsä?  Sen voit lukea perjantain 8.1. lehdestä!

Kymmenen vuotta on myös pitkä aika. Siinä yksi hevonen ehtii luotsata maajoukkueeseen kaksikin ihmistä. Wolle Wolkenstein on tämä maajoukkueratsu ja Paloheimon siskosten opetusmestari, ensin Ellan, sitten Veeran.

Aina sen kanssa ei ole ollut helppoa, sillä Wolle osaa olla tarvittaessa ihan lohikäärmeenä.  Siirtyminen isosiskon ratsusta pikkusiskon ratsuksi sujui loppujen lopuksi hyvin. Muun muassa siksi, että Ella läpiratsasti ruunan tarvittaessa. Se vain otti sen ajan, minkä otti.

"Ellan neuvot oli kyl parhaita. Se tiesi aina just tarkalleen mistä milloinkin oli kyse", Veera tunnustaa alkutaipaleestaan hannoverruunan kanssa nyt.

"Ai oli vai?" Ella sanoo ilahtuneesti.

Veera muistelee, ettei olisi halunnut koko hevosta, sillä se tuntui ponin jälkeen aivan liian vaikealta ja tuomarit moittivat, koska hevonen ei ollut kunnolla läpiratsastettu.

"Alussahan mä en saanut sitä peräänantoonkaan millään!"

Entä Wollen tyypillinen päivä, minkälainen se on?  Sellainen, kuin saksalaisilla kouluruunilla yleensä? Aamuisin kävelykoneessa, sitten tarhassa, iltaisin ratsastus.

Joo, tai uinti.

Tai kiitolaukat Hyvinkään metsissä.

Startti estekisoissa.

Tai valjastus pulkan eteen.

Tokion olympialaisten suhteen aletaan olla jopa sitä mieltä, että näinköhän niitä järjestetään.

Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Mika Salonen on kuitenkin hyvin toiveikkain mielin. ”Tällä hetkellä asiat, joita tapahtuu, viittaavat kaikki siihen suuntaan, että olympialaiset pystytään järjestämään”, Salonen sanoo. ”Järjestämisen mahdollistava ohjelma koostuu useista elementeistä, joista rokotus on yksi. Sen lisäksi mietitään luonnollisesti myös esimerkiksi sitä, miten kisakylissä asutaan ja miten stadioneilla toimitaan. Kaikkien toimintojen terveysturvallisuus on asian punainen lanka”, hän linjaa.

Tule mukaan Hevosurheilun lukijoiden railakkaaseen joukkoon! Vaikka kolmenkuukauden digilehden voit tilata kokeeksi 25 eurolla täältä