Aki Karhapää juhli SRL-hallituspaikkaansa Tampereen satelliittikokouksessa. Hän sain vain 2 ääntä vähemmän kuin toinen 3-vuotiskaudelle valittu hallitusjäsen Terhi Koipijärvi.
”Tuntuihan se tosi hyvältä. Olin yllättynyt, että niin hurja määrä seuroja äänesti, ja että ihmiset arvostavat ja luottavat siihen, että olen mies paikallaan”, Karhapää kiittää.
Hän kertoo katselleensa viime vuoden hallituspöytäkirjat jo läpi, ja seuraavaksi hän odottaa vastuualueiden jakamista tammikuun kokouksessa. Mitään isoin kirjaimin heti huudettavaa agendaa ei ole, vaan Karhapää lähtee kehittämään ratsastusta hallituksessa yhteistoimin muiden kanssa.
Ypäjän asiaa hän pitää äärimmäisen tärkeänä.
”Hevosopisto tarvitsisi tarpeeksi ison pöhinän ja uusia vetovoimatekijöistä, niin että fasiliteetteja käytettäisiin oikealla tavalla hyväksi. Se on harvoja paikkoja, jonne voisi Suomessa saada osaamiskeskittymän”, Karhapää sanoo.
”Meidän pitäisi pystyä houkuttelemaan sinne olympiaratsastajia, esimerkiksi saada Sanna ja Elmo ottamaan sieltä 20 tai 30 hevospaikkaa”, mies visioi.
Hän painottaa, että olympiaratsastajien merkitys lajille on valtava, ja se pitäisi huomioida paremmin markkinointimielessä.
”On poikkeuksellista, että meillä Suomessa asuu läpi talven kaksi olympiaratsastajaa, Sanna Siltakorpi ja Elmo Jankari. Sitä pitäisi rummuttaa toden teolla”, Karhapää sanoo.
Toinen heti toteutettava asia olisi ELY-keskuksen monien hankkeiden tuominen talliyrittäjien ja yhdistysten tietoisuuteen.
”Haettavilla rahoilla voisi rakentaa reittejä, halleja ja tiloja, mutta ELY-keskuksen hankkeista on usein vaikea löytää tietoa, ja me hevosyrittäjät rämmitään kaiken aikaa täällä mudassa. Tässä liitto voisi pyrkiä auttamaan esittelemällä käynnissä olevia rahoitusmahdollisuuksia”, Karhapää ehdottaa.
Kenttäratsastuksen tilasta Karhapää ei ole huolissaan, vaikka uudessa toimintasuunnitelmassa lajia ei mainita sanallakaan.
”Ehkä olen naiivi ja hyväuskoinen, mutta en usko, että se on tarkoituksella työnnetty syrjään. Ajattelen, että meidän vain pitää olla lajina vahva. Vielä kun saamme lajiin sopivan ja yhteisen markkinointimallin, jolla laji näkyy tiedotusvälineissä”, Karhapää sanoo.
Lempäälässä asuva Karhapää ratsastaa päivittäin 3-4 hevosta. Hän pitää aina yhtä ratsutettavaa, ja omia kilpahevosia ovat 5-vuotiaaksi kääntyvä Duke of Havanna sekä puoliso Tuija Rosenqvistilta hänelle siirtynyt Fortuna II. Rosenqvistin kanssa Karhapää pyörittää ratsastuskoulu Ratsuniittyä, ja lisäksi hän valmentaa ja myy satuloita. Viime aikoina ajelua pitkin Suomea on vähennetty ja toimintaa on keskitetty omalle tallille, mistä on myös vapautunut aikaa hallitustyöskentelyyn.