Emma Kanerva ratsasti Suomelle maapaikan olympiarankingin kautta. Kuva: Leena Alerini
Ratsastusuutiset

Näillä perusteilla Pariisin koulujoukkueen jäsenet valitaan – Emma Kanerva etusijalla

Toimitus

 Pariisissa 26.7.-11.8.2024 kilpailtaviin kesäolympialaisiin lähtee kolmesta kouluratsastajasta koostuva joukkue.

Suomen Ratsastajainliitto on julkaissut valintaperusteet, jotka määrittelevät tulevan joukkueen kokoonpanoa.

Suomelle maapaikan olympiarankingin kautta ratsastanut Emma Kanerva on etusijalla, muilta vaaditaan FEI:n kvalifikaatioraja. Rajan ylittäneitä ratsukoita on muutamia.

Olympialaisissa vaaditaan ennen 24.6. saavutetut kaksi yli 67 prosentin GP-tulosta vähintään CDI3*-kilpailusta kahdelta eri level 4 tuomarilta ja yhteistuloksessa. Tuomari ei saa olla suomalainen.

Valintakomitea vaatii ratsukolta vähintään kolme starttia kansainvälisestä grand prix´stä. Kaksi parasta tulosta huomioidaan valintoja tehtäessä.

Lisäksi valintaan vaikuttavat yleiset valintaperusteet, kuten se, miten tulostaso on kehittynyt.

Kanervan takana muiden joukkueen jäsenten valinnassa otetaan huomioon kv-kilpailuiden GP-tulosten keskiarvo, tuloskehitys ja tulosvarmuus ulkokilpailuista alkavalla kaudella. Vapaaohjelmien tulokset eivät merkitse.

Jos kaksi ratsukkoa on tuloksiltaan lähes tasavertaisia, huippu-urheilun johtoryhmä voi esittää valintaperusteena muun muassa "päivän kuntoa".

Ratsastajainliiton kouluratsastuksen valintakomiteassa ovat Janne Bergh, Marko Björs, Tanja Takkula ja Ratsastajainliiton urheilujohtaja Jutta Koivula.  Viimeinen ilmoittautumispäivä olympialaisiin on 8.7.