Charlotte Dujardin ja Valegro. FEI
Ratsastusuutiset

Valegro yhä valtias

Miia Lahtinen

Englannin Charlotte Dujardin ja Valegro voittivat kouluratsastuskullan Rio de Janeiron olympialaisissa.

Voitto oli selvä. Dujardin ratsasti prosentit 93,857, kun Saksan Isabell Werth Weihegoldilla jäi lukemiin  89,071. Pronssia vei Saksan Kristina Broring-Sprehe Desperadoksella prosentein 87.142,

Suomen tämän hetken paras kouluratsastaja, Terhi Stegars, seurasi finaalia Luxemburgissa.

”Ehdin katsoa vain viimeiset kuusi ratsukkoa, kun oppilaat olivat myöhässä”, hän naurahtaa.

Dujardinin voitto ei yllättänyt Stegarsia, mutta hän oli hieman hämmästynyt siitä, että ratsukko oli niin omilla lukemillaan.

”Olen nähnyt Dujardinin ja Valegron joskus supertäydellisinä. Mutta tänäänkin ohjelma oli todella, todella hyvä”, Stegars sanoo ja korostaa, että hevonen oli huomattavasti parempi finaalissa kuin Rion aiemmissa ohjelmissa.

Hopearouva Isabell Werth oli myös Stegarsin mieleen.

”Vaikka mä en kyllä pidä Isabellin musiikista. Vähän vanhanaikainen musiikki, hyvin saksalainen. Mutta hyvin Isabellin tyylinen”, Stegars luonnehtii.

Pronssimitalille hän odotti USAn Laura Gravesia ja Verdadesia. Ratsukko sai 85.196 ja sijoittui neljänneksi.

”Hän ratsasti todella hienosti, hyvän ohjelman”, Stegars kehuu.

Myös pronssimitalisti Broring-Sprehe oli toki hyvä. Kuudesta parhaasta ainoastaan Dorothee Shchneider Showtimella teki isompia virheitä.

”Mutta hänen hevosensa on vasta kymmenen”, Stegars korostaa.

Eniten huomiota finaalissa Stegars kiinnitti viidenneksi sijoittuneeseen Severo Jesus Jurado Lopeziin, joka ratsasti rautiaalla, laajaliikkeisellä Lorenzolla. Stegars uskoo, että jos Werth ei pidä varaansa, mies voi tulla jopa ohi.

”Espanjalaisen hevonen oli todella, todella hieno”, Stegars luonnehtii.

Harmissaan Stegars katsoi vain sitä, että koulukatsomot olivat myös finaalissa melko tyhjät.

”Valitettavasti hyvin erilainen meininki kuin Lontoossa. Mutta mä luulen, että se on vain se paikka. En usko, että asia on varsinaisesti tekemisissä kouluratsastuksen kanssa. Jos kilpailut olisivat Euroopassa, tilanne olisi erilainen”, Stegars sanoo.

Tulokset tässä.