Valtakirjat – tarpeellisia vai menneen talven lumia? Kerro mielipiteesi
Kuvituskuva: Anu Leppänen

Valtakirjat – tarpeellisia vai menneen talven lumia? Kerro mielipiteesi

Ratsastajainliiton uusi puheenjohtaja valitaan 26.11. syyskokouksessa, ja useampi äänioikeuden omistava jäsen on oletettavasti antanut valtakirjan haluamalleen henkilölle. Kysely on päättynyt.

Hevosurheilu Ratsastuksen Suomen Ratsastajainliiton puheenjohtajaehdokkaille sunnuntaina järjestämässä vaalipaneelissa tuli vahvasti esille, että kaikki kolme istuvan puheenjohtajan haastavaa ehdokasta ovat sitä mieltä, että valtakirjamenettely on mennyttä aikaa, koska digitaaliset äänestysmahdollisuudet ovat tänä päivänä hyvät.

Mitä mieltä sinä olet valtakirjoista? Entä vaalivaliokunnan tarpeellisuudesta? Kerro mielipiteesi alla olevaan kyselyyn.

Suomen Ratsastajainliitto kertoo sivuillaan valtakirjamenettelystä seuraavaa:

"Yksi kokousedustaja käyttää varsinaisen jäsenen ääni- ja puheoikeutta kokouksessa. Henkilö saa edustaa enintään kolmea jäsentä. Varsinaisella jäsenellä on yksi ääni jokaista alkavaa 50 henkilöjäsentä kohti. Seurat, tallit ja yhteisöjäsenet käyttävät äänioikeuttaan antamalla valtakirjan haluamalleen henkilölle, joka käyttää ääniä ja edustaa heitä sovitulla tavalla kokouksessa. Äänimäärää rajoittaa kuitenkin saapuvilla olevien edustajien yhteinen äänimäärä. Varsinaisten jäsenten edustaja ei saa äänestää suuremmalla äänimäärällä kuin enintään 1/10 kokonaisäänimäärästä. Jos äänimäärä on suurempi, käytetään äänileikkuria. Yhteisöjäsenillä, kuten jäsentalli tai muu yhteisöjäsen, on kokouksessa yksi ääni, eivätkä he saa äänestää suuremmalla kuin 1/4 kokonaisäänimäärästä. Kunniapuheenjohtajalla, kunniajäsenillä, liiton henkilökunnalla ja SRL:n hallituksen jäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta. Hallituksen jäsen voi edustaa varsinaista jäsentä, jolloin hänellä on äänioikeus. Edustajana oleva hallituksen jäsen on esteellinen äänestämään vastuuvapaudesta ja tilintarkastajan valinnasta. Kokoukseen saavat osallistua ilman puheoikeutta myös ne varsinaisten jäsenten jäsenet, jotka eivät ole kokouksessa valtuutettuina edustajina."

SRL:n sääntömääräinen syyskokous järjestetään Scandic Helsinki Aviacongressissa hybridikokouksena 26.11. alkaen klo 11. Sitä edeltää lauantain ratsastusfoorumi. 

Jäsenten ääni- ja puheoikeutta käyttäviltä edustajilta vaaditaan ennakkoilmoittautuminen kokoukseen viimeistään torstaina 23.11. klo 12.00.

Kysely on päättynyt.

Valtakirjat – tarpeellisia vai menneen talven lumia? Kerro mielipiteesi
Puhuttavaa laidasta laitaan - Kaksi tuntia hurahti Hevosurheilun puheenjohtajavaalipaneelissa
Valtakirjat – tarpeellisia vai menneen talven lumia? Kerro mielipiteesi
Oletko SRL:n jäsen? Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua Hevosurheilu Ratsastukseen ilmaiseksi

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi