Celtas Quillian Horse Show'ssa viime lokakuussa.  Vasemmalla kasvattaja Anja Lönnholts, Sani ja Jone Illi, Celtas Quillian, Sonja Kaakko ja Sanna Illi.
Celtas Quillian Horse Show'ssa viime lokakuussa. Vasemmalla kasvattaja Anja Lönnholts, Sani ja Jone Illi, Celtas Quillian, Sonja Kaakko ja Sanna Illi. Kuva: Anu Leppanen

Ratsujen kasvattajapalkkiot maksettu - Celtas Quillian kärjessä

FWB-ratsuille ja Suomessa kantakirjattaville poneille on maksettu vuoden 2023 kilpailusuorituksiin perustuvat palkkiot.

Ratsujen ja ponien kasvattajapalkintojen maksu perustuu ratsastuksen eri lajeista kerättyihin Suomen Ratsastajainliiton laskemiin kansallisiin ja aluerankingpisteisiin sekä raviponien kilpailutuloksiin ja nuorten ponien näyttelymenestykseen. Lisäksi kasvattajapisteitä kertyy ratsuhevosten Laatuarvostelusta ja Laatuponikilpailun 4-vuotiaiden luokista.

Suomen Hippos ei ole eritellyt tiedotteessaan rahasummia, mutta 37 euroa/10 kasvattajapistettä -mallin mukaisesti eniten pisteitä kerännyt Celtas Quillian (Uriko Clooney - Cancara) on ansainnut noin 3700 euroa.

Palkkioita saaneiden kymmenen kärjessä:

Celtas Quillian 1010,5

Birchcape's Wonderland 598,5

HS Choko RUSS 512

Suontolan Wäinö 512

HS Luzille Miris 444

Lizalie Miris RUSS 444

Notholmens Linzano 379

New Yorker T 372

Minion Verde 303

KG Corazon 301,5.

Kaikki pisteitä saaneet täällä

Pienin maksettava summa on tänä vuonna 237 € ja kymmenen pisteen välein nouseva porras on 37 euroa/porras.

Maksuerässä on maksettu ratsu- ja ponirotujen sekä islanninhevosten kotimaiset ja ulkomaiset kasvattajapalkinnot. 

Kasvattajapalkinnot maksetaan hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä rahoituksesta. Vuoden vaihteessa muuttuneen lainsäädännön myötä hevosalan rahoituksella ei enää ole suoraa kytköstä Veikkauksen tuottoihin, vaan rahoituspohja tulee yleiskatteellisista budjettivaroista maa- ja metsätalousministeriön kautta. Suomen Hippos välittää kasvattajapalkinnot täysimääräisinä kasvattajille. 

Suomen Hippos maksaa kasvattajapalkinnot sen jälkeen, kun maa- ja metsätalousministeriö on tehnyt maksatuspäätöksen ja vahvistanut maksuperusteet.  

Hippoksen tiedote täällä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi