Yvonne Österholm, Ville Vaurio, Anna Tallberg ja Emma Kanerva muodostivat joukkueen Riesenbeckin EM:issä.
Yvonne Österholm, Ville Vaurio, Anna Tallberg ja Emma Kanerva muodostivat joukkueen Riesenbeckin EM:issä. Kuva: SRL

Suomi sai koulujoukkueen Pariisiin!

Asiaa pidettiin varmana ja nyt se on lyöty virallisesti lukkoon. Eli, että Suomi sai maapaikan Pariisin olympialaisiin myös joukkueelle. Jo ennestään paikat olivat yhdellä kouluratsastajalla ja kahdella kenttäratsastajalla.

Emma Kanerva, Sanna Siltakorpi ja Veera Manninen saavat seuraa. Suomen Ratsastajainliitto tiedotti tänä aamuna, että koulujoukkeen paikka Pariisissa on varmistunut eilen keskiviikkoiltana, kun kaksi lisäpaikkaa myönnettiin lajissa Suomelle.

Paikkaa pidettiin käytännössä sääntöjen mukaan varmana, kun tiedettiin, että kaikilla olympiapaikan saavuttaneilla mailla ei ollut riittävää määrää ratsukoita, jotka ovat saavuttaneet vaaditut tulokset.

Asia nousi keskusteluun viime vuoden lopulla, kun sääntöjä tulkannut ja pisteitä laskenut David Stickland pohti asiaa Eurodressagen artikkelissa. Hevosurheilun haastattelussa Stickland avasi asiaa lisää ja totesi, että kyseiset luovutuspaikat tulevat nimenomaan Suomelle ja Portugalille.

Jutussa puntaroitiin myös parajoukkueen mahdollisia lisäpaikkoja. Koulu- ja parajoukkueen kapteenin Tanja Takkulan laskujen ja sääntötulkintojen mukaan myös niitä olisi Suomelle tulossa. Tätä asiaa FEI ei kuitenkaan vielä ole vahvistanut. Asia on siis yhä auki.

Yvonne Österholm, Ville Vaurio, Anna Tallberg ja Emma Kanerva muodostivat joukkueen Riesenbeckin EM:issä.
Suomi kahdella joukkueella Pariisiin? "Valmistaudutaan pahimpaan ja toivotaan parasta", sanoo koulu- ja parajoukkueen kapteeni Tanja Takkula

Koulujoukkueeseen kuuluu kolme ratsukkoa.

Edellisestä kerrasta, kun joukkue on ollut ratsastuksessa kilpailemassa olympialaisissa, on aikaa yli 30 vuotta.

 ”Tämä on todella iloinen yllätys! Koulujoukkueemme on tehnyt viime vuosina arvokilpailuissa hyviä tuloksia, vaikka viime kesän EM-kilpailuissa ratsukkomme eivät yltäneetkään parhaimpiinsa. Onneksi kuitenkin muissa kauden kilpailuissa tehtiin niin paljon hyviä tuloksia, että pisteet riittivät olympiapaikkaan”, SRL:n urheilujohtaja Jutta Koivula riemuitsee.

Se, ketkä Pariisiin kouluratsastuksessa lähtevät, on vielä auki. Valinnat tehdään myöhemmin.

"Meillä on nyt kymmenkunta kansainvälisen tason ratsastajaa, jotka ovat asettaneet tavoitteekseen Pariisin joukkuepaikan.”

 Kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n viime vuoden olympiarankinglistalla ovat kouluratsastuksessa Emma Kanervan lisäksi Yvonne Österholm, Ville Vaurio, Joanna Robinson, Henri Ruoste, Anna Tallberg, Mikaela Soratie, Maria Pyykönen, Siiri Kyrö, Terhi Stegars, Anu Sironen, Elisabet Ehrnrooth, Stella Hagelstam, Iida Kiela, Niina Nilosaari, Saga Tervonen ja Sirpa Degerth-Kaldi. 

Yvonne Österholm, Ville Vaurio, Anna Tallberg ja Emma Kanerva muodostivat joukkueen Riesenbeckin EM:issä.
Vuoden viimeiset rankingit päivittyivät: 4 varmaa Pariisiin menijää - joukkueita jännitetään vielä ensi viikkoon

 Lähde: SRL

Päivitys 11.1. klo 10 Korjattu sanamuoto edellisestä joukkuepaikasta on kulunut aikaa muotoon 'edellisestä kerrasta, kun joukkue on ollut ratsastuksessa kilpailemassa olympialaisissa'.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi