Katri Siltalalle ratsastus ja hevoset Ainossa ovat sydämen asia, mutta kannattamattomasti pidettävien ratsastuskilpailujen aika on ohi.
Katri Siltalalle ratsastus ja hevoset Ainossa ovat sydämen asia, mutta kannattamattomasti pidettävien ratsastuskilpailujen aika on ohi. Leena Alérini

Aino ei ole jättänyt ratsastusta

Järvenpään Lepolassa on monitoimihalli, jossa on ratsastuksen lisäksi paljon muutakin. 3000 neliön pääareenalla on sisäliikuntahalli aitioineen, joka muuntuu tarvittaessa myös esiintymisareenaksi erilaisiin musiikkitapahtumiin. Esimerkiksi Lauri Tähkä käyttää areenaa ja pitää siellä myös harjoituskeikkoja faneilleen.

Ratsastuskeskus Aino sai viereensä Aino Areenan.

Viime viikonloppuna hallista oli vuokrattu tilat läheisen koulun päättäjäisille.

”Siellä oli 1000 henkeä yhtä aikaa ratsastuskisojen kanssa. Hyvin toimi”, Ainon markkinoinnissa heinäkuusta alkaen kokopäivätoimisesti työskentelevä Katri Siltala kertoo. 

Entiset ratsastuksen suuruuden ajat ovat ohi, mutta ei toiminta loppunut ole. Toinen puoli hallia on edelleen täysin pyhitetty hevosille, samoin ulkokentät, joilla pidettiin kahden päivän estekisat niinikään kuluneena viikonloppuna.

Siltala toteaa, että ratsastus ja hevostoiminta on hänelle edelleen ”sydämen asia”. 

”Me etsimme sopivia tapoja toteuttaa täällä ratsastusta ja hevosia”, hän muotoilee. ”Ihan hevosmessuista klinikoihin ja vaikka oripäiviin. Kaikki on mahdollista ja tahtotila on”, hän vinkkaa.

Realiteetit ovat, että aiempien vuosien kansainvälisiä kisaviikonloppuja, joista otettiin jokaisesta useampi kymmenen tuhatta euroa tappiota, ei ole tarkoituksenmukaista järjestää. 

Paikka on muuttunut talven aikana valtavasti. Asutus on kevättalven aikana hiipinyt jälleen lähemmäksi Aino Areenaa, muutama talo on aivan pääareenan välittömässä läheisyydessä.

Aino Areena laajeni viime talven aikana.
Aino Areena laajeni viime talven aikana. Leena Alerini

”Tässähän oli aiemmin asuinalue, joka purettiin. Nyt se on rakennettu takaisin, niin kuin oli suunnitelmissakin”, Siltala kertoo. ”Ja kun mennään täältä junaradalle päin, niin sinne on tullut valtavasti asuintaloja.”

Koska Aino oli paikalla ensimmäisenä, naapureilta ei ole tullut valituksia hevosista. Ei heitä toisaalta myöskään kovin paljoa kisoissa näkynyt.

”Tässä kyllä kävelee aika paljon ihmisiä”, Siltala mainitsee. 

Ainolla oli kokeilu ulkokahvilasta, mutta se ei vielä viime vuonna kannattanut.

Aino Areenan kunnostaminen päättyi lokakuussa, jolloin rakennus leventyi kymmenen metriä.

Lokakuuksi kaavaillaan estekisoja. Silloin Areena täytetään kahdeksi viikoksi hiekalla.

”Tilat on tällä hetkellä niin upeat, että sinne saa tehtyä nyt ihan eri tavalla kaikkea.”

Estekisat pidetään kahtena viikonloppuna lokakuun alussa. Ensimmäisenä viikonloppuna järjestetään kansalliset kisat sekä Henri Ruosteen klinikka, ja lokakuun toisella viikolla on näillä näkymin kansainväliset Masters-kilpailut.

Masters-kisat ovat todennäköisesti kansainväliset CSI2*-hallikisat, mutta on mahdollista, että ne järjestetään myös vain kansallisina.

”Se riippuu taloudellisista syistä  ihan siitä, miten saadaan porukkaa mukaan järjestämään.”

Elokuun lopulla Ainossa on Pohjola-osakilpailu ulkokentällä. 

”Siihen minulla on suunnitelmissa vetää samaan pienet, noin 30 näytteilleasettajan hevosmessut. Ei mitään spektaakkelimessuja, mutta hyvät messut. Lavalla voi pitää tuote-esittelyjä sun muita.”

Siltala korostaa, ettei ole poissuljettua, etteikö ulkokentillä voisi järjestää tulevaisuudessa kansainvälistä kilpailua vuoden 2019 nations cup -osakilpailun tapaan.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi