Viime syksynä täydet katsomot ihastelivat Ainossa Henri Ruostetta hevosineen.
Viime syksynä täydet katsomot ihastelivat Ainossa Henri Ruostetta hevosineen.Kuva: Miia Lahtinen

Aino satsaa vuoden alkuun– ”Hyvä aika yrittää suurta tähteä”

Kansainvälistä Aino Mastersia ei ratsasteta tänä syksynä, mutta ensi vuoden alkuun on tarkoitus ajaa hiekat sisään halliin ja pitää kahdet kansalliset kilpailut ja pari klinikkaa.

Katri Siltala kertoo, että suurin syy syksyn Mastersista luopumiseen on se, että silloin Aino Areenalle on suurin kysyntä.

”Se vetää silloin parhaiten, eikä ohjelmaan mahdu kahta muista tapahtumista tyhjää viikkoa”, hän perustelee.

Kansainvälinen kilpailu on myös taloudellisesti haastava, ja viime vuodenkin Masters teki tappiota. ”Vaikka mitä muuveja tekisi, kansainvälisessä kilpailussa on aina todella paljon kuluja”, hän toteaa, mutta lupailee, että Ainossa kyllä ratsastetaan vielä kansainvälisestikin.

Viime syksyllä areenalle laitettiin hiekat Henri Ruosteen klinikkaa ja Aino Mastersia varten. Tämä onnistui hyvin, ja seuraavan kerran operaatio on tarkoitus toistaa ensi vuoden alussa. Silloin järjestetään kaksi viikonloppua kansallisia estekilpailuita hallikauden aloituksena sekä este- ja kouluklinikka. Mahdollisuuksia klinikan pitäjistä aletaan nyt selvittää. Kouluratsastuksen suhteen ollaan alussa, mutta esteillä toivemaa on valittu.

”Tavoitteena on saada paikalle jokin ruotsalainen huippu. Tammi-helmikuussa kilpailuiden suhteen on rauhallisempaa, niin se on hyvä aika yrittää saada jotain suurta tähteä”, Siltala kertoo.

Ulkokentällä Ainossa kilpaillaan tulevana viikonloppuna, toukokuussa ja elokuussa. Kesä-heinäkuussa on vain seurakisoja, koska Ainoon ei myönnetty kansallisia niille kuukausille. ”Nyt oli meidän vuoromme joustaa.”

Related Stories

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi