Tänään oli kaksi GP:tä ja huomenna kaksi GP küria. Oli myös yksi intermediaire 1, ja siitä tuli tänään paras tulos, Sir Skyfallin satulassa.
Tänään oli kaksi GP:tä ja huomenna kaksi GP küria. Oli myös yksi intermediaire 1, ja siitä tuli tänään paras tulos, Sir Skyfallin satulassa.Kuva: Leena Alérini

Anna von Wendtin pikkukierros Liettuassa superisti, GP:hen jäi parannettavaa

Kouluratsastaja Anna on Wendt on tehnyt tänään Liettuan Horsemarket -kisoissa pitkän päivän kolmella suorituksella. Kaksi GP:tä ja yksi intermediaire 1. 

Hän analysoi ratoja ja söi samalla iltapalaksi hampurilaista. Jälkiruoaksi oli tilattu crepe nutellalla ja mansikoilla.  "Oon rehkinyt sen verran, että annoin itselleni luvan ", hän totesi. Von Wendt oli tyytyväinen Sir Skyfallin suoritukseen ja kakkosijaan intermediaire -luokassa, jonka voitti Viron Tina Kuusmann hevosella Romantika, prosentein 71,8. .

"Olihan siinä stipluja. Mutta hevonen oli kootumpi kuin eilen ja isot virheet oli pois", von Wendt summasi Sir Skyfallin suorituksen. Yksi tuomareista droppasi hieman tunnelmaa antamalla von Wendtille selkeästi alempia pisteitä kuin muut kollegansa, mutta se kuuluu lajiin.

Von Wendt sai kakkoskertoimella olevasta ratsastajan istunnasta jopa kahdeksaa. Paras piste tuli lisätystä laukasta, 8,5. Kokonaisprosenttimäärä 69,2.

Lauantain pääluokka oli grand prix, huomisen maailmancupin osakilpailun karsintaluokka. Luokan voitti ruotsalainen Jacob Nörby Sörensen hevosella Mögelberg's Romeo, prosentein 72,9.

Von Wendt starttasi kahdella hevosella, vanhalla Denzelillä ja sen seuraajalla Sir Fashionilla.

Denzel veti tänään pidemmän korren tuloksella 64,5 prosenttia.

"Siksi, että Fasu ei tehnyt yhtään piaffia", von Wendt totesi. Keskimmäisistä piaffeista, joka ovat myös kertoimella kaksi, tulikin tuomareilta vain ykköstä ja kakkosta, joten se kävi kalliiksi.  Samoin kävi piaffi-passage -siirtymisissä. Ensimmäisellä ja viimeisellä piaffilinjalla ori yritti vähän enemmän, mutta ei kuitenkaan kutosta enempää.  Muuten raviohjelma oli onnistunut. Prosentit olivat 62,7.

Denzelin kanssa kävi niin, että von Wendt unohti ohjelman. Kun piti mennä siksakkia, hän meni piruetit.

"Sitten pilli soi ja olin ihan hämmentynyt, että mitä nyt. Sitten laskin sen jälkeen ne siksakit vielä väärin."

Von Wendt kertoo olleensa ajatuksissaan ja että, kun on sahannut tämän saman grand prix-radan elämässään kymmeniä ja kymmeniä kertoja, ja kun siksakit ja piruetit tehdään samasta suunnasta ja samantyyppisellä linjalla, tällainenkin ajatusharha helposti käy.

"Siitä menee heti kaksi prosenttiä tuloksista", von Wendt kuittasi.

Entä huomenna?

"Yritän ratsastaa piaffia, ei kai siinä muuta."

Ja yrität muistaa radan?

"No, huomenna on kür-vapaaohjelmapäivä ja mä menen niitä kolme, joten tulee olemaan aika haastavaa. Varmasti unohdan jotain. Mutta se on sitten eri asia huomaako tuomarit mitään."

Intermediaire 1 -tulokset täällä

GP tulokset täällä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi