Anne Penttinen oli hurjassa vedossa.
Anne Penttinen oli hurjassa vedossa.SRL / Hanna Heinonen

Anne Penttinen kiilasi SM-johtoon

Anne Penttinen ei edes pitänyt kiirettä, kun laukkasi senioreiden ensimmäisen SM-osakilpailun voittoon Powerparkin hevosurheilukeskuksessa Alahärmässä.

"Hevoseni on luontaisesti kauhean nopea ja hyvä suorittaja. Annoin jopa muille muutaman sekunnin tasoitusta, kun verkassa oli hässäkkää, enkä nähnyt radalla, että kello on jo käynnissä", Penttinen kertoo.

Aika oli luokan nopein, ja kaikki puomitkin pysyivät ylhäällä. Kakkoseksi ratsasti Sanna Backund Elanolla yhdellä pudotuksella, kolmanneksi Susanna Granroth Leopoldolla myös yhdellä puomilla. Hieman hitaammin kurvaillut Antti Linna oli virheettömällä radalla neljäs aika-perusteisessa arvostelussa.

Penttinen toivoo kyllä mitalia, mutta jo tähän suoritukseen hän on melko tyytyväinen, sillä kausi on ollut hankala. Kilpailut olivat vasta kolmannet tänä vuonna.

"Viime vuonna Tallinnan kansainvälisissä kilpailuissa Rebeca liukastui ja sai venähdysvamman, joka lämpöili pitkään", Penttinen kertoo.

Apu löytyi lopulta vesikävelymatolta.

"Kun alkukausi meni siinä, luovuin GP-sarjasta, ja päätin keskittyä näihin SM:iin", Penttinen kertoo. "Toivon kyllä mitalia, koska sellainen on aiemmin ollut tosi lähellä juniorina ja edellisellä hevosellani, mutta tämäkin on tosi hyvä", hän sanoo.

Nuorten kilpailua johtaa Miisa Pulkkanen Dolandalla, junioreita Aura Vasama Zidane VDL:llä ja poneja Mimmi Uusitalo Kantje´s Bayardilla.

Tulokset tässä.

Korjattu Dolandan ratsastaja.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi