Sanna Backlund ja tamma Wilhelmina, jolla oli täydellinen ratsastettavuus.
Sanna Backlund ja tamma Wilhelmina, jolla oli täydellinen ratsastettavuus.Kuva: Leena Alérini

Backlundin tehtävät, Kipan kiemurat ja laatua kolmeen lajiin

Hevosurheilun kuukauden PT on maajoukkuevalmentaja Sanna Backlund.

Hän esittelee meille useita harjoituksia, jotka esteratsastaja voi ottaa osaksi päivittäistä, itsekseen tehtävää treeniään. Aika paljon saa hevosia avuille ihan yhdelläkin puomilla. Kuka onnistuu laukkaamaan puomia ympyrällä ja vaihtamaan myötälaukasta vastalaukkaan?

”Kaiken pitäisi olla mahdollista! Ratsastettavuus on kaiken A ja O, ja mitä enemmän meillä on säätövaraa, sitä enemmän meillä on radalla mahdollista reagoida. On helppoa lähteä radalle, kun tietää, että hevonen toteuttaa kaiken. Silloin ratsastaja ei edes voi missata totaalisesti”, Backlund innostaa.

Hän myös paljastaa, mikä häntä itseään hieman riepoo omalla urallaan.

”Minulla itselläni perusta on jäänyt hauraaksi, kun taas Suski (Granroth) on ratsastuskoulusta ja hänellä on superistunta. Moni asia, missä kyse on opetuksen laadusta ihan alussa, tulee esiin sitten siinä vaiheessa, kun siirrytään isoimmille esteille”, Backlund huomauttaa.

Ratsastuksen pääjutussa tapaamme kolmen lajin Laatuarvosteluvoittajat. Ainakin tällä kertaa kenttähevosen valinta taisi osua ihan oikeaan kenttähevoseen, sillä voittajan mummo on itse Cyna, Piia Pantsun läpimurtohevonen. Kaisa Kiviniityn kasvatti Lucas Stone on omistajansa Wilhelmiina Poikkeuksen mukaan hyvin erikoinen hevospersoona, äärimmäisen herkkä ja pelokas, kaikessa reaktiivisuudessaan ja räjähtävyydessään. Hevosta voi ratsastaa vain Poikkeus, johon hevonen on tottunut.  "Sehän on hirveän kiltti, mutta se ahdistuu niin paljon kaikesta uudesta, että näin ollaan menty, että minä vain ratsastan sitä. Jos hengität liian kovaa, hän jo pelästyy", Poikkeus kertoo.

Siis ihan toista kuin sen velipoika isä-Concreton kautta, estevoittaja Cappuccino Friend.

"Se on täydellinen äiti-tytär-ratsu tai kilpahevonen", luonnehtii ratsastaja Sanna-Kaisa Mikkola.

Kouluhevosartikkeliin tässä pieni korjaus: Marja Isotalon Laatuarvostelutammasta kertovassa jutussa on nimisekaannus. Sophia astutettiin Fürstenballilla, eikä Fidertanzilla. Sophia SCF videolla alla.

Tutustumme lehdessä myös Maaret Gustavssoniin, joka on ilmoittautunut ehdolle SRL:n puheenjohtajaksi. Kuinka monipuolinen henkilö hän onkaan! Täysiverinen tätiratsastaja, ratamestari, pienyrittäjä, puffantäti, kauppatieteiden kandi, ja raviurheilun harrastaja. Ja pohjattoman innostunut hevosista ja seuratoiminnan kehittämisestä.

Takasivulla käymme kysymässä, mitä Antonia Hartwallille kuuluu. Uutissivuilla aika hyväksi osoittautunut Kipa2, ihana Verdi ja vanha kunnon Denzel. Kolumnistina itse Mikael Forstén kertoo ajatuksiaan ammattilaisuudesta hevosurheilussa.

Tilaa nyt! Täältä!

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi