Carnival Candy vuonna 2013.
Carnival Candy vuonna 2013.

Carnival Candy on kuollut

Yksi Suomen menestyneimmistä estehevosista jouduttiin lopettamaan tänään.

Carnival Candy (Carnival Night XX - Candelabra XX) ehti elää 33-vuotiaaksi. Vielä syksyllä Pekka Larsen kertoi, että sitkeästä irlantilaistammasta odotetaan Suomen vanhinta hevosta. Toisin kävi. Sunnuntaina Carnival Candy oli oma virkeä itsensä, mutta tänä aamuna tamman jalat olivat turvonneet moninkertaisiksi.

"Vanhuus. Ei mitään sen kummempaa. Tänään oli se päivä", sanoo Larsen, jonka vaimo Pia Larsen omisti Candyn 28 vuoden ajan.

Carnival Candy hyppäsi urallaan yli 60 voittoa ja sijoitusta vaikeissa ja vaativissa esteluokissa. Se pitää edelleen hallussaan Helsinki International Horse Show´n pääluokkien parasta suomalaistulosta: GP:n toinen sija vuonna 1992 ratsastajanaan Thomas Ehrnrooth.

Mikko Mäentaustan kanssa Carnival Candy edusti Suomea PM-kilpailuissa.

"Mikä ihan ensi tulee mieleen oli, että se oli kuuma. Varsin spesiaali hevonen, mutta ehdottoman varovainen", Mäentausta muistelee.

Pekka Larsen kilpaili Carnival Candyllä yhden kauden. Parhaiten Larsenille on jäänyt mieleen silti tamman persoona.

"Pieni hassunnäköinen hevonen, jolla on valtava yritys. Sillä ratsastettiin vielä muutama vuosi sitten maastossa, ja tallinpitäjä oli ainoa, joka sillä saattoi ratsastaa. Muut se heitti selästään. Se oli hyvin tarkka itsestään aina", Larsen kertoo.

Kilpailu-uransa päätyttyä Carnival Candy sai viisi varsaa. Carnival Candyn muiston kunnioittamiseksi Team Eurohorsesin tapahtumissa kilpaillaan nuorten hevosten Carnival Candy Trophy -kiertopalkinnosta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi