Kisaradalla Lissabon keskittyi työhönsä hyvin. Orilla on syntynyt Suomessa tähän mennessä 47 jälkeläistä.
Kisaradalla Lissabon keskittyi työhönsä hyvin. Orilla on syntynyt Suomessa tähän mennessä 47 jälkeläistä.Erja Andersson

Case Lissabon

Lauantaina TuuR:n kilpailuissa Ainossa sattui välikohtaus verryttelyssä, kun 6-vuotias jalostusori Lissabon hyppäsi rajusti pystyyn. Selässä ollut Sanna Backlund pysytteli kyydissä, ja antoi nuorelle orille tällin raipalla korvien väliin selästä. Tilanteeseen puuttui stewardi Nina Konkari, joka vei asiasta tiedon tuomaristolle.

Päätuomari ei itse nähnyt tilannetta, kuten ei myöskään kilpailuiden päästewardi, sillä he suorittivat samaan aikaan hevostarkastusta.

"Stewardi kertoi tilanteen tapahtumat minulle, ja kuulin ratsastajaa tämän jälkeen. Keskustelimme tapahtuneesta myös kilpailuissa olleiden kokeneiden kansainvälisen tason toimihenkilöiden kanssa, ja päädyimme lopulta siihen tulokseen, että ratsastaja ei saa tilanteesta sanktioita. Hevosen hyvinvointi menee aina ykkösenä, mutta pitää muistaa myös tarkastella tilannetta tapauskohtaisesti, ja ratkaista tilanne sen mukaisesti. Nyt kyseessä oli nuori ori, joka tilanteen jälkeen käyttäytyi asiallisesti", päätuomari Anu Tuomi kommentoi tapahtunutta. Hän myös kiitteli stewardin nopeaa toimintaa tilanteessa ja korosti, että tilanne oli ollut todella raju.

Konkarin mukaan tilanteessa oli ainekset vakavempaan, mikäli ori olisi päässyt tilanteessa irti. "Siinä olisi voinut käydä huonosti Backlundille, verryttelyn muille hevosille ja ratsastajille."

Itse radalla Backlund ja Lissabon tekivät hyvän suorituksen , 6-vuotiaiden Racing-luokassa tulokseksi sujuva nollarata.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi