Derbykentän remontista vastannut Aki Ylänne katsoo ikkunasta kuinka Maija Yli-Huhtala ja Birchcape's Wonderland kiisivät Finnderbyn voittoon. Tässä orapihlajaesteellä.
Derbykentän remontista vastannut Aki Ylänne katsoo ikkunasta kuinka Maija Yli-Huhtala ja Birchcape's Wonderland kiisivät Finnderbyn voittoon. Tässä orapihlajaesteellä.Kuva: Leena Alérini

Derbyvoitto kenttäratsastajan varmuudella

Yksi puhdas rata saatiin Finnderbyssä.

Se oli Maija Yli-Huhtalan ja Birchcape's Wonderlandin.

Suoritus näytti hallitulta, vaikka Yli-Huhtala epäili sitä.

"Nokilleen tultiin alas orapihlajalta, uskoisin että takapää kävi aika korkealla", naurahti voittaja.

Finnderby-voitto oli ensimmäinen. "Joskus olin neljäs Marbellalla, se oli kyllä ajat sitten."

Monen mielestä salaisuus on se, että Yli-Huhtala ratsasti vielä 2013 kansainvälisellä mestaruustasolla kenttää.

"Ehkä se entisen kenttäkilpailijan päättäväisyys ratkaisi, kyllähän derbyesteet ratsastetaan tietyllä tavalla. Mennään, eikä mietitä", hän itsekin analysoi. Uusinnan jäämisestä pois hän oli tyytyväinen, sillä arveli, että olisi ollut rauhallisesti laukkaavalla hevosellaan sen viimeinen vaikka olisi kuka vastassa.

SRL:n urheilujohtaja,  ratamestari Aki Ylänne on vastannut derbykentän uusimisesta. Vanhoja -ja pelättyjä- kiinteitä esteitä on kevättalven aikana poistettu. Sen arveltiin vaikuttaneen lähtölistaan positiivisella tavalla jo tänä vuonna, kun lähtijöitä oli 14.  "Vanhaa traditiota on jätetty niin paljon kuin pystyttiin säilyttämään", Ylänne sanoo. Korkeus on edelleen 135 cm.

Urakka myös lyheni noin 400 metriä.

Yli-Huhtala kilpaili lauantaina koko rahan edestä. Hän oli toinen maalissa aiemmin iltapäivällä ratsastetussa senioriderbyssä. Senioriderby hypättiin matalammilla 120 cm -esteillä ja ilman esimerkiksi vesihautaa. Senkin voitti kenttäratsastaja, nykyinen sellainen, kenttäSM:issä lähtölistalla oleva Aki Karhapää hevosella Ducat.

Karhapää jatkaa SM-urakkaansa kenttäkisan rataesteosuudella tänä iltana Ypäjällä.

"Oli kiva saada tuntumaa derbykenttään!" hän myhäili.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi