Grand Slam -sarjan piti alkaa Tampereen Hevosmessuilla, jotka messut siirrettiin ensi keväästä ensi syksyyn.
Grand Slam -sarjan piti alkaa Tampereen Hevosmessuilla, jotka messut siirrettiin ensi keväästä ensi syksyyn.

Ei esteratsastuksen Grand Slamia ensi vuonna, eikä Road to Helsinki-finaalia Horse Show'ssa

Esteratsastuksen Grand Slam-sarja on vedetty kokonaan pois vuodelta 2021. Myöskään uuden Pohjola-sarjan finaalia ei pidetä ensi syksynä Horse Show'ssa.

Grand Slam siirtyy vuoteen 2022 ja Pohjola Vakuutuksen sponsoroima Road to Helsinki -finaali on vielä neuvottelematta kokonaan.

Syynä Grand Slamin siirtymiseen on kisasarjan kehittäjän Tom Gordinin mukaan useakin seikka, joiden joukossa on tietenkin koronavirus.

"Viimeinen siirtopäätökseen johtanut niitti oli se, että Tampereen Hevosmessut siirtyivät syksyyn, joka heitti sarjan koko osakilpailukalenterin päälaelleen, mutta oli siinä muitakin syitä, kuten että SRL:n uudet sarjat aiheuttivat muutoksia kisakalenterissa, jonka takia kävi myös vaikeaksi."

Grand Slam käynnistettiin toissa vuonna Gordinin mukaan siksi, että "haluttiin jotakin uutta".

"Haluttiin muutosta liiton pääkilpailuissa, koska GP-sarja ei ollut enää vuosiin kehittynyt. Mutta nyt kun liiton sarjat ovat saaneet ison face liftin, tilanne ei ole enää sama tämän asian osalta", Gordin sanoo.

Grand Slam on todellakin erilainen, sillä siinä kvaalataan kolmessa täysin erilaisessa estekisassa Helsinki International Horse Show'n finaaliin, jossa voittajalle on luvassa jopa 5000 euron ykköspalkinto.

"Tampereen messuilla luokka on knock out -uloslyöntikisa, jossa ratsukot starttaavat radan peräkkäin pareittain, joista toinen putoaa pois. Tästä kisasta kvaalaa finaaliin ykkönen, kakkonen ja kaksi kolmosta. Toinen, eli Ypäjän osakilpailu on Finnderby, jossa ratsukko saa kenttäkilpailutyyppisesti aikahyvitystä siitä, että valitsee tavallisen esteen asemesta derbyesteen. Tässä otetaan mallia kenttäkilpailujen chicken way-systeemistä, jossa on helpompi ja vaikeampi reitti esteelle. Tästä kisasta kvaalautuu kolme. Viimeinen osakilpailu on perinteinen GP-luokka Hangossa, josta pääsee finaaliin niin ikään kolme."

Gordin paljastaa, että uusi Pohjolan sponsoroima Road to Helsinki -este- ja koulusarja ei vielä vuonna 2021 saa finaaliaan Horse Show'hun.

"Tämä siksi, että olimme jo päättäneet pitää vuoden 2021 Horse Shown prikuulleen identtisenä tänä vuonna koronan takia peruuntuneen kanssa, ja LähiTapiola on meidän kumppani ensi vuonna. Mitä seuraavaan vuoteen tulee, se on sitten ihan oman neuvottelunsa paikka. Uuden ohjelman lisääminen tapahtuman minuuttiaikatauluun ei tapahdu ihan kädenkäänteessä."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi