Perhe Jankari-Siltakorpi.
Perhe Jankari-Siltakorpi.Kuvat: Leena Alérini

Elmot edellä Ypäjällä helatorstaina

Ypäjän kahden tähden kenttäkisojen tuloslista alkaa helatorstaina etunimellä Elmo. Näin.

Elmo – Jagellonica,  Elmo – Harle Star, Elmo – St. Christina von Wääksy, Elmo – Amaris III, Elmo - Elsa’s Isabelle.

Neljä ensimmäistä Elmoa ovat sukunimeltään Jankari, viimeinen Elmo on Laiho.

Jankari oli tyytyväinen, vaikka paremminkin olisi kuulemma voinut mennä.

”Neljästä hevosesta kolme otti yhden puomin estekokeessa, vaikka ovat nollan hyppääjiä kaikki”, hän tuumasi.

Voittohevonen Jagellonica nousi näissä kisoissa luokkaa ylemmäs, samoin kolmanneksi sijoittunut St. Christina von Wääksy.

Jagellonica oli koulukokeen jälkeen vasta yhdestoista, mutta kiri virheettömillä este- ja maastosuorituksilla kärkeen.

Kaikki Ypäjällä startanneet ovat Jankarin mukaan hevosia, jotka menevät aikanaan neljää tähteä. ”Ehkä enemmänkin. Niillä on kaikki mitä tarvitaan", hän totesi tyytyväisenä.

Amaris III oli tänään neljäs, mutta sen Jankari veikkaa olevan hänen Pariisin hevosensa. ”Se on DD:n jälkeen eka sellanen, jolla voi olla asiaa kaikkein suurimpiinkin luokkiin”, hän tuumasi.

Jatkoa tulee jo viikonloppuna nuorilla hevosilla ja koko kesä pitkälle syksyyn mennään samaa rataa. ”Siinä tulee täälä ensin Avant-kisaa ja Keravaa. Sitten Sveitsin matka, kun ollaan menossa katsomaan EM-kisapaikkaa ja päähevoset menee siellä neljää tähteä. Elokuussa täällä jotain. Sitten Sopot, ja EM. Ja syksyllä Pau. Tokio, joo, jos sinne sattuu paikka vapautumaan. Vielä marraskuussakin on kaikenlaista.”

Sanna Siltakorpi oli mukana lastenvaunujen kanssa. Hän sai vastikään toisen lapsensa, on palaamassa satulaan, mutta ei ehtinyt vielä näihin kisoihin.

”Se tulee helpottamaan munkin oloa kun Sanna rupeaa taas ratsastamaan”, Jankari huokaisi.

Siltakorpi miettii omaa valmistautumista Sveitsiin nyt kun Aron kolme tähteä siirtyi elokuun vaihteeseen. Hän olisi halunnut startata Sveitsissä neljän tähden tasolla, mutta tehtävä vaikeutuu, jos ja kun alle ei saa kuin kahta pykälää matalampia kisoja.

”Jos en kerta kaikkiaan saa mitään kisoja alle, menen Sveitsissä jonkun matalamman luokan. Sen reissun tarkoitus on kuitenkin pääasiassa nähdä minkälainen se Avenchesin kisapaikka on”, Siltakorpi tuumasi.

Viides Ypäjällä oli Elmo Laiho, jonka  hevonen Elsa's Isabelle otti pari sekuntia yliaikaa maastossa, sillä se pysähtyi kesken laukan nähtyään viitosesteen tuomarin puskan takana. ”Sitten se kyllä hyppäsi sen esteen ihan ookoo, mutta siinä ne sekunnit meni”, Laiho tuumasi.

”Mutta ei se mitään, oon viimeksi kisannut tämän kanssa viime vuoden heinäkuussa. Saatiin kausi alkuun. Vielä kun saisi EM-kvaalin, ois aika hyvä”, ensimmäistä nuorten vuottaan kilpaileva Laiho toteaa. Hän on menossa seuraavaksi Ruotsin Strömsholmaan, jonne on menossa paljon muitakin suomalaisia.

Ensimmäinen ei-Elmo oli Elmo Laihon pikkuveli Anselmi Laiho.

”Kovaa olla ensimmäinen, joka ei saa sijaa”, Laiho hymyili syötellessään hevoselleen luokan jälkeen vihreää kisa-alueella.

Nämä kisat järjestettiin supernopealla aikataululla, "yleisön pyynnöstä". Lempääläiset Tuija Rosenqvist ja Aki Karhapää päättivät järjestää kahden tähden kansalliset kenttäkisat, koska sellaisia pyydettiin.

”Aika moni on menossa kuitenkin Eurooppaan ja koko talvena ei ole päässyt kisaamaan”, Rosenqvist totesi. Hän ratsasti luokan itsekin ja oli sijalla 14. Lähtijöitä oli 20.

”Tuli tarpeeseen nämä kisat”, totesi Paavo Puranen, sijan 8 ratsastaneen Aada Purasen isä. He suunnittelevat matkaa kesäkuussa Ruotsiin. Kentän SM-kisat kilpaillaan tänäkin vuonna Purasten tilalla Arossa. ”Kisojen piti olla aiemmin kesällä, mutta ne siirrettiin heinä-elokuun vaihteeseen siinä toivossa, että yleisöä pääsisi siinä vaiheessa jo tulemaan paikalle”, Puranen kertoi.

CCN*-tulokset täällä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi