Italia voitti kuluneena kesänä Järvenpäässä ratsastetun nations cupin.
Italia voitti kuluneena kesänä Järvenpäässä ratsastetun nations cupin.Kuva: Miia Lahtinen

Erkki Siltala NC-menetyksestä: Neutraali olo, elämä on

FEIn yleiskokous Moskovassa on vielä kesken, mutta Suomen kannalta huonot uutiset oman NC-osakilpailun kohtalosta on jo kuultu.

Euroliigan osakilpailut annettiin Norjaan ja Tanskaan.

"Ei siinä mitään. Kuullaan asiasta tarkemmin, kun delegaatio palaa Moskovasta. Totta kai olen pettynyt", Erkki Siltala Ratsastuskeskus Ainosta kommentoi.

Alunperin Suomessa piti ratsastaa NC kolmena vuonna, niin että kaksi ensimmäistä mennään Järvenpäässä ja kolmas Ypäjällä. Vain ensimmäinen toteutui.

"Kyllähän me rakensimme infran kahta vuotta ajatellen ja teimme kaikki sopimukset kahdelle vuodelle, joten sen suhteen jäi luu käteen. Mutta tämä on omanlaistaan toimintaa, ja tämä oli nyt FEIn päätös. Elämä on. Itsellä on kuitenkin aika neutraali olo", Siltala pohtii.

Pettymyksen taustalla on myös helpotus, sillä kun päätös venyi, aikataulu kävi koko ajan järjestämisen suhteen tiukemmaksi.

"Jos kilpailut olisi nyt saatu sinne touko- tai kesäkuuhun, aikataulu olisi ollut todella kireä. Tällaisen kilpailun järjestäminen vaatii vuoden, että sen saa vedettyä kunnolla", Siltala painottaa.

Seuraavaksi Ainossa pohditaan, järjestetäänkö siellä kesällä kansainväliset kilpailut vai ei. Kilpailuille varatut viikonloput ovat nyt lakkiaisviikonloppu ja 6.-7. kesäkuuta. Siltala toteaa, että kahden tähden kilpailut on Ainon organisaatiolla melko helppo järjestää, mutta kolmen tähden vaatimukset palkintosummien vaatimine yhteistyökumppanuuksineen ovat vaikeampi pala.

"En pysty sataprosenttisesti lupaamaan, että Ainossa kilpaillaan kansainvälisellä tasolla ensi kesänä. Keskiviikon jälkeen mietitään", Siltala sanoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi