Ville Kulkas toivoo SM-kilpailuista kimmeltävää mitalia.
Ville Kulkas toivoo SM-kilpailuista kimmeltävää mitalia.Kuva: Miia Lahtinen

Este-Special tamperelaisittain

Viime viikonloppuna oli Finnderby ja seuraavana ratsastetaan SM-kilpailut, ja se näkyy Hevosurheilun Ratsastuksen sisällössä.

Pääjuttua varten lähdimme Tampereelle. Tapasimme Ville Kulkkaan, joka valmistautuu SM-kilpailuun omakasvattinsa Neptonin kanssa.

Mitään erityistaikoja hän ei ole tehnyt.

”Kisoissa ei pidä lähteä hakemaan jotain ihmesuoritusta, vaan sinne mennään rutiinilla. Joskus tulee virhe, joskus kaksi, mutta silti on uskallettava pitää sama rutiini. Jos joka kerta muuttaa jotain, ei päästä tuloksiin”, Kulkas sanoo.

Kakkosjutussa on toinen pirkanmaalainen, Jasmin Ranta-aho, joka kohautti hyppäämällä maanantaina 160-luokan 5 virhepisteellä. Toimittaja hämmästyi itsekin, kuinka mielenkiintonen jutusta tuli! Dixon on siis jalostusori Heartbeatin pikkuveli, joka saatiin satulaan vasta 5-vuotiaana.

Takasivun sankari on myös vähän tamperelainen, sillä hän on Sandra Lähde, nainen joka voitti Fanitalla Finnderbyn. Fanita asuu kuitenkin Kokemäellä, jossa Lähdekin oikeasti asuu, Tampere on opiskelukaupunki.

Pääuutisessa on sentään soitettu ulkomailta brittiläisen ratamestarin terveiset, ja Salosta saimme Pekka Larsenin kolumnin, joka on otsikoitu RIP Finnderby.

SM-järjestäjä Larsen kertoo myös sen, kuinka hän melkein voitti SM-mitalin, mutta sitten hänelle kävi melkein kuin Grand Nationalissa vuonna 1956, josta video täällä.

Hyviä lukuhetkiä!

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi