Eveliina Talvio ja Chelsea vielä Suomen radoilla ollessaan.
Eveliina Talvio ja Chelsea vielä Suomen radoilla ollessaan.Kuva: Leena Alérini

Eveliina Talvio perusti oman yrityksen – radoille palannut Chelsea nosti kyyneleet silmiin

Hollannissa asuva nuori esteratsastaja on vuokrannut itselleen puolikkaan tallin, löytänyt alleen 160-tasolla hypänneen oriin sekä saanut takaisin radoille upean Chelsean, joka on parantunut EHV1-viruksen aiheuttamasta taudista.

”Kuuluu todella hyvää. Olen huomenna lähdössä Peelbergenin kahden tähden kisoihin kolmella hevosella”, hän kertoo.

Yksi hevosista on viime viikolla Talvion talliin saapunut Carlow van de Helle (Carentino-Corofino I). Ori on nähty aiemmin japanilaisen Ryoji Takadan alla, eikä se ole Talvion oma, mutta suomalaisen on tarkoitus kilpailla hevosen kanssa ainakin tämä kausi.

”Se tuntuu todella kivalta ja hienolta, olen innoissani. Istuin sen selkään ensimmäistä kertaa vasta viime viikolla, ja perjantaina tein yhden kansallisen kilpailun”, Talvio kertoo 160-tasolla hypänneestä oriista.

Peelbergenissä hän starttaa hevosen kanssa 140-tasolla, korkeampien luokkien aika on ensitutustumisen jälkeen. ”Toivon, että se jo parin viikon kuluttua voisi tehdä kahden tähden ranking- ja GP-luokkia, ja jossain vaiheessa kolmen tähden nations cupia. Se tietää kyllä homman”, Talvio sanoo.

Toinen Talvion kanssa Peelbergenissä kilpaileva on perheen oma Chelsea (Colorit – Levisto), joka sairastui vakavasti alkuvuodesta Espanjan Sunshine Tourilla Vejer de la Fronterassa EHV-1-herpesviruksen riehuessa Euroopassa.

”Chelsean kanssa tein ensimmäiset radat viime viikolla, se hyppää vielä vähän pienempää.”

Talvio kertoo, että tamman vointi koki kuukausi sitten hyppäyksen parempaan, ja nyt se tuntuu todella freesiltä ja terveeltä. Hevosen parantuminen on ratsastajalle tunteellinen asia.

”Tuli itku, kun tulin lauantaina pois radalta. Chelsea oli niin innoissaan jo autossa, kun sille puettiin suitsia. Verryttelyssäkin se vain pukitteli, kun se nautti niin paljon”, hän iloitsee.

Talvio toteaa, että vaikka hevonen tuntuu täysin terveeltä, sen kanssa edetään askel kerrallaan kohti isompia luokkia. ”Se oli Espanjassa todella kipeä, eikä kukaan oikein tiennyt, mihin suuntaan tilanne alkaa kääntymään. Oltiin onnekkaita, kun tajusimme niin nopeasti, että se on kipeä.”

Kolmas ratsu, jonka Talvio kuljettaa Peelbergenin kilpailualueelle, on perheen omakasvatti, 5-vuotias Luz del Sol T (Fibonacci-Stakkato), joka on Talvioiden huipputamma Sol Y Sombrasta. ”Se on ihan tosi magee, yksi mun lemppareista. Se antaa kivan fiiliksen ja siitä on korkeat odotukset, mutta aika näyttää.”

Luz del Sol T oli Talvion mukana jo Espanjassa, jossa se otti viisivuotisluokissa ainoastaan yhden puomin koko kolmen viikon kilpailurupeaman aikana.

Chelsean kuntoutuminen on iso asia, mutta niin on sekin, että Talvio on perustanut oman yrityksen Hollannissa. Hänellä on puolikkaassa tallissa Ommenin lähellä pohjoisemmassa Hollantia 14 karsinaa.

”Tällä hetkellä täällä on 8 ratsastettavaa ja perheemme pari siitostammaa tuli tänne. Sitten minulla on kaksi suomalaistyttöä treenaamassa omien hevostensa kanssa ja siskoni Johanna hevosensa kanssa tuli kilpailemaan hetkeksi”, hän kertoo.

”Kiva tilanne, ja muutama hevonen on vielä tulossa lisää. Tänne voi myös tulla oman hevosensa kanssa, jos esimerkiksi Suomesta haluaa tulla kilpailemaan”, hän sanoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi