Kaksi hevosta karkasi Hästbackan tallilta tiistaina päivällä.
Kaksi hevosta karkasi Hästbackan tallilta tiistaina päivällä.Kuva: Kuvakaappaus Google maps.

Karanneita tammoja etsittiin yli 10 tuntia, etsintä päättyi onnellisesti

Kirkkonummen Evitskogissa etsittiin kahta puoliveristä ratsutammaa, jotka karkasivat tiistaina päivällä Hästbackan tallilta metsään. Lopulta hevoset löytyivät yli 10 tunnin etsinnän jälkeen.

Tammoja etsinyt tallinpitäjä Petra Hackman kertoo, että hevoset katosivat aivan tallin pihalaitumelta. "Ne saivat jonkun ihmeellisen hepulin ja menivät langoista läpi", hän sanoo.

Hackman ilmoitti puolenyön aikaan Facebookissaan, että hevoset ovat löytyneet lähimetsästä. Hän kiitti vuolaasti etsintöihin osallistuneita ja muita, jotka elivät hengessä mukana. "Taas kerran on mahtava fiilis todeta, kuinka me hevosihmiset puhalletaan yhteen hiileen tiukan paikan tullen", hän kirjoittaa julkisessa päivityksessään.

Onnekkaasti päättynyt tapahtuma alkoi, kun hevoset laukkasivat naapurissa sijaitsevan ratsastuskoulun ohi läheiselle metsätielle, josta ne katosivat metsään peuranruokintapaikan läheisyydestä. "Olemme etsineet pitkin ja poikin, eikä niistä ole havaintoja", Hackman kertoi tiistaina iltapäivällä.

Etsiminen oli hankalaa, sillä alue on kovin syrjäistä, jossa ei liiku paljon ulkopuolisia. "Ne ovat luultavasti aika isolla alueella, missä ei asu ketään. Tässä on reunoilla teitä, jotka ovat vilkkaasti liikennöityjä."

Päivitetty 23.6. kello 6.45: Päivitetty koko juttua, koska hevoset löytyivät.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi