Hovioikeus ei muuttanut Aminoffin tuomiota

Hovioikeus ei muuttanut Aminoffin tuomiota

Helsingin Hovioikeus on antanut päätöksensä jutussa, joka käsitteli moninkertaisen kenttäratsastuksen Suomen mestarin ja tunnetun ratsastusvaikuttaja Cajus Aminoffin tuomiota kolmeen alaikäiseen henkilöön kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota. Se katsoi käräjäoikeuden tavoin, että rangaistuksen kohtuullistamis- ja lieventämisperusteita ei voitu tässä tapauksessa ottaa huomioon rangaistusta määrättäessä erityisesti rikosten laatu ja vakavuus huomioon ottaen. Käräjäoikeuden tuomitsema rangaistus oli muutoinkin yleisen rangaistuskäytännön mukainen ja oikeudenmukaisessa suhteessa vastaajan syyksi luettujen rikosten vahingollisuuteen ja vaarallisuuteen, tekojen vaikuttimiin sekä rikoksista ilmeneviin muuhun tekijän syyllisyyteen

Espoon käräjäoikeus tuomitsi Aminoffin syyskuussa kolmen vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Lisäksi Aminoff tuomittiin silloin 41 000 euron korvauksiin uhreille kärsimyksistä ja psyykkisen tilan häiriintymisestä.

Oikeus katsoi kahden uhrin kohdalta tekojen täyttävän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön määritelmän ja kolmannen uhrin kohdalta tuomio annettiin lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Yksi kolmesta tapauksesta luokiteltiin törkeäksi siksi että ”menettely on jatkunut noin kymmenen kuukauden ajan, sukupuoliyhteyksiä on ollut lukuisia ja osapuolten ikäero on ollut huomattava”.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi