Anna Lehto ylistää Maurice The Dudea täydelliseksi opetusmestariksi.
Anna Lehto ylistää Maurice The Dudea täydelliseksi opetusmestariksi.Kuva: Heidi Lammi.

Kentän Big Tourin osakilpailu Anna Lehdolle ja hänen perusjätkälleen

Kenttäratsastuksen Kiviniitty Big Tourin osakilpailuvoitto Anna Lehdolle ja Maurice The Dudelle. Tuija Rosenqvist  oli FF Pacemakerilla toinen ja Elmo Jankari kolmas St. Christina von Wääksyllä.

"Maukka on aivan supertähti, joka tekee aina parhaansa, vaikka mun ohjeet eivät olisi aina ihan just niin kuin pitäisi. Sillä on sydän täynnä kultaa", Lehto hehkuttaa FWB-ruuna Maurice The Dudea (Canturano I-Robin Z).

Hevonen tuli Lehdolle Pauliina Swindellsiltä Englannista kolme vuotta sitten. Swindells oli ehtinyt kilpailla sen kanssa kansainvälisesti kahta ja myös kolmea tähteä brittien kansallisella tasolla. Lehdolla oli etsinnässä kokenut, opetusmestarityylinen hevonen, ja sen hän sai.

"Maukka on täyttänyt kaikki toiveeni. Se on nimensä veroinen Maukka Perusjätkä. Umpirehellinen ja sopii tätiratsastajalle. Pauliinalle suuri kiitos, kun tällaisen hevosen mulle myi."

Tuskin Lehtoa voi ihan tätiratsastajaksi sanoa, sillä monikaan sellainen ei suunnittelisi nousua kenttäratsastuksessa kolmen tähden tasolle. Ei Lehtokaan tosin vielä tällä kaudella, sillä kahden tähden tasokin on ratsukolle vielä suht tuore.

"Tämä oli kolmas kaksi tähteä, mitä olen itse mennyt. Viime kaudella menin yhden helpon Keravalla, mutta se kausi oli muuten tynkä."

Korona vaikutti, mutta hevonen myös katkaisi puikkoluunsa viime vuoden toukokuussa, ja leikkauksesta toipuminen otti pari kuukautta. "En ehtinyt tehdä viime vuonna enempää, jos tällä kaudella ehtisi."

Lehdon suunnitelmissa on startata ne kahden tähden kisat, joita kotimaassa on jäljellä ja sitten mennä rataesteitä ja kouluakin. "Ensi kaudella, jos kaikki sujuu hyvin, on tarkoitus nousta kolmeen tähteen. Tänä vuonna SM-kisat tulevat liian nopeasti."

Lempäälän Ratsuniityssä viikonloppuna kilpailtu Kiviniitty Big Tourin osakilpailu sujui Lehdon osalta mallikkaasti. Hän harmittelee ainoastaan hieman kouluosuutta, tai etenkin pitkittynyttä verryttelyä. "Hevoselle riittää yleensä 15–20 minuuttia, mutta nyt olin verkassa puoli tuntia. Paras terä jäi sinne ja hevonen kerkisi vähän lösähtää kuumuudesta."

Rata sen sijaan sujui ilman rikkoja. Esteet menivät nollilla, eikä maastostakaan saatu virhepisteen pistettä. "Maasto meni just nappiaikaan ja tehtävät oli sellaisia sopivan haastavia, ja rata oli todella kivasti rakennettu", hän kiittelee 33.2 virhepisteeseen päättynyttä kilpailua.

Kiitokset menevät myös itse sarjakilpailulle. "Uusi sarjajärjestelmä on hieno, toivottavasti saadaan sille jatkoa ensi vuonna. Sarjakilpailu lisää motivaatiota, ja varsinkin, kun tässä on hyvät palkinnot."

Ratsastuksen lisäksi Lehto viettää päivätyössäänkin aikaa hevosten parissa. Hän työskentelee Kouvolan AitoVetissä hevoseläinlääkärinä ja tekee parhaillaan hevossairauksien erikoiseläinlääkärin tutkintoa. "Su0ritin tähän liittyen jaksoa Viikissä viime vuonna, ja meni senkin takia kilpailukausi vähän ohi."

Katso Ratsastusseura Skaran järjestämän Kiviniitty Big Tourin tulokset täältä.

Lisää Hevosurheilua? Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi