Jaana Kivimäki ja Legolas aloittivat pararatsastuksen EM:t.
Jaana Kivimäki ja Legolas aloittivat pararatsastuksen EM:t.Hanna Heinonen

Kivimäen EM-aloitus: 66,3%

2-ryhmässä kilpaileva Jaana Kivimäki ratsasti siistin ohjelman, vaikka lähtöpaikka oli ikävä - koko kisojen ensimmäisenä pararatsastajana.

Suoritus oli siisti ja Kivimäen hymy sen jälkeen vihjasi, että hän oli itse tyytyväinen ratsastukseensa.

"Solid start, nice consistent test", totesivat myös FEI:n kommentaattorit. Eli suomeksi suurin piirtein "hyvä aloitus ja vaikeusasteen mukainen suoritus".

Legolas liikkui hyvännäköisesti. Virheitä jos lähtee suurennuslasilla hakemaan, ajoittainen hienoinen suun levottomuus ei toki jäänyt tuomareilta huomaamatta ja hevosen selvempi rentoutuminen ei koskaan olisi pahitteeksi. Näytti kuitenkin lähinnä siltä, että ensimmäisen lähtijän kohdalla tuomarit vielä hakivat skaalaa. Prosentteja ei herunut avokätisesti. 66,324 %  on eräänlainen keskiarvo kuluneen vuoden suorituksista.

Kivimäki on pettynyt ja sanoo sen suoraan.

"Toi oli paras rata tolla hevosella ikinä. Luulin, että ridaan vähintään 68:aa prossaa. Me ihmetellään täällä kaikki, että mistä nuo prosentit tuli", hän toteaa.

Kivimäkeä hämmentää, että kun hän aiemmin tänä vuonna on ratsastanut erittäin huonoja ratoja, hän on saanut samat prosentit. "Tekisi mieli lähteä vähän juttelemaan niiden tuomareiden kanssa…"

Taso on kova. Kivimäen jälkeen startannut Ranskan Chloe Mislin sai Don Carusollaan heti rikki 69 %.  Tämän jälkeen lähdettiin kipuamaan kohti 75 %:ia ja ylikin.  Ennakkosuosikki Pepo Puch aloitti Sailor's Bluella odotetun väkevästi ja ratsasti yli 75%.

Tulokset täällä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi