Terhi Koipijärvi uskoo, että substanssi painoi hallitusvaaleissa.
Terhi Koipijärvi uskoo, että substanssi painoi hallitusvaaleissa. Kuva: Leena Alérini

Koipijärvi iloitsee moniarvoisesta hallituksesta

Terhi Koipijärvi sai eniten ääniä SRL:n hallitusvaalissa sunnuntaina.

”Kiva asiahan tällainen oli! Toivon ja uskon, että substanssi painaa. Valintani kertoo siitä, että ihmiset haluavat, että vastuullisuudesta puhutaan ja että meillä on työkalu luontoa, ihmisen hyvinvointia, hevosen hyvinvointia, tasa-arvoa ja eettistä urheilua ajatellen”, leipätyökseen Metsähallituksen viestintäjohtajana toimiva Koipijärvi toteaa.

”Ja toivon tietenkin myös, että olen tyyppinä sellainen, jota pidetään avoimena ja luottamuksen arvoisena.”

Koipijärvi odottaa innolla hallitustyöskentelyä uudessa moniarvoisessa ja monipuolisessa hallituksessa, jossa on yrittäjiä, harrastajia, kilparatsastajia ja johtamisen osaajia.

”Ja aidosti mukana vanhaa ja uutta”, hän sanoo.

Käydyssä kokouksessa hän kiittää avointa ja keskustelevaa ilmapiiriä. Koipijärvi on aiemmin toiminut Hevosopiston hallituksen jäsenenä, ja hän kuunteli myös sitä koskevaa keskustelua.

”On hyvä, että asiasta keskustellaan, koska asia on ollut näkyvästi myös mediassa. SRL:n hallitus olikin jo tehnyt vastuullisen päätöksen Hevosopiston asioiden kartoittamisesta”, Koipijärvi sanoo.

Hallituksessa hän aikoo tarttua lupaamaansa vastuullisuusohjelmaan. Marraskuussa liitto julkaisi jo viestinnän vastuullisuusohjeet, mutta työ tehdään vielä laajemmin ja kokonaisvaltaisemmin.

” Tarvitsemme konkreettisen ohjelman ja tiekartan, johon pitää myös saada selvät mittarit seurantaan”, Koipijärvi kaavailee.

Hän painottaa, että vastuullisuuden aspektista pitää keskustella laajasti yhdessä, niin että se toimii alan joka puolella. Esimerkiksi nykyajan nuorille ratsastajille lajin arvopohja on tärkeä, mutta vastuullisuus ulottuu esimerkiksi kaikkeen yritystoimintaan, ratsastustallien asiakkaiden kohtaamiseen ja alan työnantajakuvaan.

”En näe vastuullisuuden suhteen lajissamme mitään kiireesti sammutettavia tulipaloja, mutta kyseessä on niin iso asia, että ei se kenelläkään ole täysin kunnossa. Vastuullisuus on ennen kaikkea mahdollisuus”, Koipijärvi sanoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi