Miettimään pistää! Kullo Kender haki Göteborgiin vauhtia Ainosta viime viikonloppuna. Vierellä maanmies Tiit Kivisild.
Miettimään pistää! Kullo Kender haki Göteborgiin vauhtia Ainosta viime viikonloppuna. Vierellä maanmies Tiit Kivisild.Kuva: Leena Alérini

Koko elämän suurimmat esteet kohta edessä

Göteborgin keväiset maailmancupin finaalikisat pyörähtävät kohta käyntiin.

Markus Backlund valmistautuu jo selostamaan finaalia tänään Pasilassa.  "Seiskalta alkaa lähetys, joka tulee suorana Yle Areenalla ja sitten on kooste TV2:ssa puolenyön aikaan", hän summaa.

Lauantaina selostusta ei ole, joten Mikael Forsténin GP-rata täytyy katsoa FEI:n nettiteeveestä.

Lähinnä suomalaista on Viron mies Kullo Kender, joka on meillä hyvin tuttu. Suomalaiset ovat vahvasti mukana tiimissä. Hän ratsastaa Mikko Aartion kanssa omistamaansa Artasta ja mukana on tietenkin myös henkilökohtainen istuntavalmentaja Aira Toivola. Laura Niemelä on tiimin eläinlääkäri.

"Istuntaan olen korjannut rentoutta ja suoruutta", Toivola paljastaa.

Kender on toiveikkaalla ja hyväntuulisella mielellä, mutta ei odota mitään sen kummempaa. Ei häntä suuremmin näytä jännittävänkään, ainakaan vielä.

"Hevonen oli aamuratsastuksessa oikein hyvän tuntuinen",  hän sanoo. "Se hyppää sen minkä se hyppää, mihin se pystyy näin isoilla esteillä, sitä ei tiedä. En ole itsekään koskaan ollut näin isolla radalla kuin tänään."

Nollarata ja sijoitus edellisessä 145-luokassa (10.)  Strigalla ei ole ainakaan huono enne.

Aamulla Kender kävi ratsastajahotellin kuntosalilla ja törmäsi kilpakumppaniin Ludger "Johtajasusi" Beerbaumiin. Beerbaum teki 45 minuuttia kardiota askelkoneella. Kender juoksi saman ajan matolla. No, yksi kuva piti tietenkin ottaa ja laittaa Facebookiin.  Siihen jo kommentoitiinkin, että "kuvassa on kaksi miestä, toinen on ratsastusmaailman legenda ja toinen Ludger Beerbaum".

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi