Johanna Pohjonen ja Conner K voittivat Sahrendorfissa Saksassa kolmen tähden kenttäkilpailun.
Johanna Pohjonen ja Conner K voittivat Sahrendorfissa Saksassa kolmen tähden kenttäkilpailun.

Kolmen tähden kenttäkilpailun Saksassa voittanut Pohjonen lähdössä Tokioon, mutta aivan uudessa roolissa

Suomalainen Johanna Pohjonen voitti Saksan Sahrendorfin lyhyen kolmen tähden kansainvälisen kenttäkilpailun sunnuntaina. Nykyään Saksassa asuva Pohjonen on parhaillaan karanteenissa, sillä häntä odottaa matka Tokion olympialaisiin.

Pohjosen viikonlopun kenttäratsastuskilpailussa meni lähes kaikki nappiin, ja 13-vuotias Conner K oli vedossa.

"Koulukoe oi hyvä. Välillä Conner saattaa jännittyä ja kuumua, mutta eilen se oli rauhallinen ja ratsastettavissa. Aina radalla on jotain pieniä juttuja, mutta olen tyytyväinen kokonaisuuteen", 27 virhepistettä ja kolmannen sijan koulukokeessa saavuttanut suomalainen kertoo.

Esteet menivät sujuvasti ja virhepisteittä, ja maastossa hevonen oli myös hyvä. "Jäi todella hyvä fiilis. Tämä on vasta kauden toinen startti, mutta hevonen tuntui todella hyvältä. Kiva jatkaa Tokion jälkeen kautta."

Se, miksi Conner starttasi vasta toiseen kilpailuunsa, ei johdu mitään loukkaantumisesta. Pohjonen toteaa, että hänellä on vaan ollut muiden hevosten kanssa kisakiireitä, ja Conner on kyllä ollut koko ajan treenissä. "Ei sille ole ollut kisakalenterissakaan sopivia kisoja ja sitten oli korona ja herpesvirussotkut. Connerin kisat painottuvat nyt loppukauteen."

Ratsastaja aikoo Tokion jälkeen startata Connerilla ja toisella hevosellaan Mokatoolla todennäköisesti elokuun lopussa Belgian Arwillissa, ja sitten Puolan Sopotissa olisi Connerin neljän tähden startti syyskuussa.

Omiin kilpailuihin tulee siis nyt tauko, sillä Pohjonen on parhaillaan karanteenissa Aachenissa. Hän on lähdössä olympialaisiin Intian joukkueen mukana.

Pohjoselle tulikin yllätystyö avopuolisonsa Fouaad Mirzan groomina. "Meille piti tulla yksi englantilainen groomi, mutta koronatilanne esti hänen tulonsa, joten minusta tuli groomi", ratsastaja hymyilee.

Olympiahuumaa hän lähtee seuraamaan hyvillä mielin, vaikka omakohtaista kokemusta groomin vaativasta työstä ei vielä ole siunaantunutkaan. "Siitä on vähemmän kokemusta, mutta toivottavasti sujuu hyvin. Tässä on ollut aika kiirettä pari viime viikkoa, ettei sitä edes vielä tajua, että ollaan oikeasti menossa Tokioon."

Mirzan hevonen lentää kilpailupaikalle 20.7., ja Pohjonen lähtee itse koneella päivän etukäteen, jotta hän on hevosta vastassa. "Eläinlääkärit ja muut tulevat sitten myöhemmin. Hauskaa nähdä kilpailut erilaisessa roolissa, aika vastuullinen tehtävä."

Pohjosen kannattaakin opiskella olympialaisten meno tarkkaan, sillä sinne hän itsekin pyrkii seuraavaksi ratsastajan ominaisuudessa. Conner ei ehkä ole enää suomalaisen olympiahevonen, mutta onneksi suunnitelmia löytyy. "Mulla on tosi kivoja nuoria tällä hetkellä, jos niiden kanssa ei ehditä Pariisiin, niin sitten seuraaviin."

Katso Sahrendorfin tulokset täältä.

Tilaa nyt! Saat Hevosurheilun ratsastusnumeron kerran viikossa kotiisi.  Kaupan päälle tarjoamme luettavaksesi kaikki näköislehdet vuodesta 2013 täynnä kiehtovaa lukemista!

https://www.youtube.com/watch?v=uvtVquhtLak

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi