Kauniit ja rohkeat, Kyra Kyrklund ja Savona.
Kauniit ja rohkeat, Kyra Kyrklund ja Savona.Kuva: Miia Lahtinen

7 syytä, miksi Kyran klinikka Ruskeasuolla oli niin paras

Kyra Kyrklund veti Ruskeasuon maneesin täyteen lauantaina. Kaikki olivat innoisssaan. Me kerromme miksi.

YKSI. Kouluratsastus oli iloinen asia. Kun kouluratsastuksen perustunnelma on usein ”ei riitä”, ”ratsastaja häiritsee hevosta” ja ”kuusi”, niin lauantaina tunnelma Ruskeasuon maneesissa oli riemukas. Hevoset olivat toinen toistaan hienompia ja sopivampia, ratsastajat tekivät muutoksia ja Kyra oli rento, välitön ja äärimmäisen taitava. Kukaan ei valittanut, paitsi ruoasta, joka oli makkaraa.

KAKSI. Kyran itsevarmuus ja osaaminen. Hän uskaltaa ratsastaa. Hän vaikuttaa hevoseen ja vaatii niiltä tottelevaisuutta. Hän näytti toteen sen, mitä Kari Haimi sanoi esitelmässään Suomenratsujen Kuninkaallisissa. Ihmisistä voi tuntua hankalalta, kun joku toinen määrää, mutta hevosilla ei ole mitään sitä vastaan.

Kyrklund uskaltaa sanoa niinkin, että moderni hevonen liikkuu tuskitta ylisyvässä muodossa. Monia asioita kannattaa harjoitella asennossa, joka on hevoselle helppo, ja ekonomisessa askellajissa, joka on hevoselle kevyttä. Kilpailuissa otetaan sitten esiin voima, näyttävyys ja kilpailumuoto. Hevosen rakenne pitää tajuta – monelle suomenhevoselle taas vähänkin korkeampi muoto saa aikaan ahdistusta niskaan ja sylkirauhasiin.

KOLME. Hauskin yksittäinen sekunti oli Marina Ehrnroothin epäuskoinen ilme, kun Kyra kysyi häneltä, vaihtaako hänen 10-vuotias hevosensa. Kyllä vaihtaa. Esteratsastajalta ei täydy kysyä.

NELJÄ. Aviomies Richard White, joka valmentaa esimerkiksi Terhi Stegarsia. Whitelle annettiin Ruskeasuolla liiton kultainen ansiomerkki, joka myönnettiin jo vuonna 2015. ”Ihmettelen aina sitä, kuinka paljon hienoja hevosia ja hyviä ratsastajia teillä on. Suomi saa olla ylpeä ratsastajistaan ja Kyrasta, joka on luonut tätä 40 vuotta. Vaikka olette pieni ratsastusmaa, teissä on laatua”, White sanoi Ruskeasuolla.

VIISI. Kyky esiintyä eri yleisöille: valmentajille, kilpailijoille, harrastajille ja klinikan ratsastajille. Kaikille on jotain, eikä ketään katsota ylen. Rakkaus kouluratsastukseen on riittävä yhdistävä tekijä.

KUUSI. Se, että Kyra on niin suomalainen ja niin maailmankansalainen yhtä aikaa. Hän vaikuttaa helposti lähestyttävältä. Hän on maanläheinen tyyppi, joka on hypännyt kilpaa suomenhevosen ja täykkärin sekoitukselle.  Samalla hän pystyy yhä uudelleen ja uudelleen rakentamaan koko päivän show´n, jossa on yksi tähti, mutta myös hyvin tilaa esiintyville hevosille ja ratsastajille.

SEITSEMÄN. Kyra on iätön. Hän näyttää toteen, että 65 on uusi 40.

Raportti Kyran klinikalta RatsastusPLUSsassa tänään!

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi