Jonkun kilpailijan kohdalla sataa, toisen paistaa. Joskus sää asettaa ratsukot eriarvoiseen tilanteeseen, kun tuomareiden on pakko esimerkiksi laittaa tuulilasinpyyhkijät päälle.
Jonkun kilpailijan kohdalla sataa, toisen paistaa. Joskus sää asettaa ratsukot eriarvoiseen tilanteeseen, kun tuomareiden on pakko esimerkiksi laittaa tuulilasinpyyhkijät päälle.Kuva Leena Alérini

Lähtömerkki on annettu, mutta sitten....

Lähtömerkki on annettu, minkä jälkeen hevoselle tulee pissahätä.

Luonnon kutsua noudatetaan, eikä ratsukko ehdi alkutervehdykseen säännöissä määritellyn 45 sekunnin aikana.
”Tämä on ok”, toteaa koulutuomari Tiina Karkkolainen. ”Sääntöjen mukaan hevonen saa pissata rauhassa ennen suorituksen alkua. Ajanotto pysäytetään pissatauon ajaksi.”
Sallittuja kakkataukoja ei tunneta, ja jos hevonen pissaa kesken suorituksen, vähennetään kyseisen tehtävän pisteitä.

Terhi Paavolan jutussa kerrataan koulutuomarin uran ihmeellisyyksiä ja kerrotaan ratkaisuja hankaliin tilanteisiin. Must read kaikille kouluratsastajille.

  • Mikä on suomalainen helmi Ruotsista?  Ainakin se on Jenna Yrjövuoren tähän astisen elämän hevonen.  Mutta miksi se oli 8-vuotiaana niin hankala?
  • SRL:n syyskokous lähestyy ja jäsenmaksu nousee!  Miia Lahtinen miettii, varmasti hyvin monen muun seura-aktiivin tavoin, pitäisikö oman ratsastusseuran syyskokouksessa käydä vastaavasti jokavuotinen puoliäreä ”mihin meidän rahat katoavat” –keskustelu. Liiton toimitusjohtaja Pekka Törmälä on kuitenkin positiivisella ja optimisella mielellä.

Johtuukohan se Hevosopiston valmennuskeskuksesta?  Sitä on jo pitkään mietitty, että  mikä se on ja  mikä se ei ole. Hevosurheilussa missiomme on lukijan palvelu. Me kysyimme ja saimme vastauksen.

  •  Hevosopiston suomenhevosgate puhuttaa vielä tässä lehdessä. Tarkastelemme syiden sysiä ja seppiä rehtori-toimitusjohtaja Pauliina Mansikkamäen haastattelussa ja samalla vaivalla pureuduimme Ypäjän Siittolanmäen kahden, toisiinsa niin pitkän ajan, niin monin tavoin kietoutuneen laitoksen synergioihin. Se oli kiehtova seikkailu!  Tämä juttu löytyy muuten Ratsastusliitteen ulkopuolelta, ja me kannustammekin ratsuihmisiä vilkaisemaan aina koko lehden.  (Sieltä muualta lehdestä selviää myös kirjailija Veera Ahlgrenin avulla, mikä on "kumiluttero". No, se on toiselta nimeltään "sellanen jutska".)

Vuoden 2018 lehti numero 92 ilmestyy 16.11. ja siinä on taas luettavaa hyvinkin pitkäksi puhteeksi!

Tule sinäkin mukaan Hevosurheilun maailmaan. Digilehti on erinomainen vaihtoehto, se ilmestyy aamulla kello 06 kuin nakutettuna. Eikä maksa hirveitä. Yksittäisen diginumeron voit pikkurahalla ostaa täältä ja tilata lehden vaikka kympillä kuukaudeksi täältä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi