Maija-Riikka Pellikka ja Leiskan Valto puhtaan uusintaradan jälkeen
Maija-Riikka Pellikka ja Leiskan Valto puhtaan uusintaradan jälkeenKuva: Miia Lahtinen

Leiskan Valto kuittasi melkein neljä tonnia Kasvattajakilpailusta

"Nämä Kasvattajakilpailut jännittävät enemmän kuin mestaruudet", Pellikka totesi luokan jälkeen.

Kokenut suomenhevosratsastaja Pellikka voitti kolme vuotta sitten Kasvattajakilpailun Rannan Ruhtinaalla, joka voitti tänä vuonna suomenhevostenestemestaruuden Linda Yli-Ketetelän kanssa.

"Ja sanon nyt saman kuin silloin. Tämä hevonen on tuleva estemestaruusmitalisti", Pellikka totesi tämän vuoden Kasvattajakilpailun voittajasta, jalostusori Leiskan Valtosta (Murron Valo - Vauhdin Pöly). Oriin omistaa Päivi Liimatainen ja sen ovat kasvattaneet Ida ja Camilla Sipponen.

Viikonlopun isoin murhe oli perjantain rata, kun esteet olivat vain 90 senttisiä. Tarkoituksella tehdyllä hieman rytmittömällä ratsastuksella Pellikka sai hevosen pysymään hereillä pikkuesteilläkin, ja lopulta ori oli Kasvattajakilpailun ainoa, joka ei pudottanut kahden päivän ja kolmen radan aikana yhtään estettä. Se kilpaili voitosta uusinnassa, jossa yhdellä pudotuksella toseksi jäi Liisa Sassi-Päkkilä tammalla Turkan Ponnetar (Ponuveikko - Suikun Ero).

Koulun kasvattajakilpailussa kärkeen ratsasti Maija Pajula Vekardolla (Herkko Hurmaus - Vispok), toiseksi sijoittui Virpi Höynälä Toiveen Trombilla (Totemi Rok - Uskon Toivo) ja kolmanneksi Laura Porthan Lakeus Kingillä (Kuningas Ässä - Pilven Poika). Kilpailu ratkeaa huomenna sunnuntaina.

Korjattu virhe Rannan Ruhtinaan mestaruusratsastajasta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi