George Morris ja tamma Rebeca, jota Morris kuvailee "artistiksi". Iso osa Morrisin valmennuksista tehdään old skool -tyyliin ilman jalustimia.
George Morris ja tamma Rebeca, jota Morris kuvailee "artistiksi". Iso osa Morrisin valmennuksista tehdään old skool -tyyliin ilman jalustimia.Kuva: Leena Alérini

Maailmankuulua estevalmennusta ja geneetikko-kouluratsastajan FWB-tykki

Kuka on sellainen valmentaja, jonka tunnilla maailmancupin osakilpailunkin voittanut lajiliiton puheenjohtaja miettii ennen jumppasarjalle menemistään, mahtaako hän onnistua tehtävässä?

George Morris tietenkin. Teräväkielinen, joskus vähän äreä, suorasanainen, mutta kuitenkin hyväsydäminen kasikymppinen. Amerikkalainen valmentaja, jonka koko esteratsastava maailma tuntee.

Ja Mikael Forstén on se SRL:n puheenjohtaja. Hän oli tänään torstaina tulessa Harjun Oppiskeskuksessa, jossa Morris päätti kolmipäiväisen Trainer4Ridingin tuottaman klinikkansa.

Jos jokin hevonen kaipasi parannusta, Morris kapusi satulaan, ja parannusta tuli hyvin nopeasti.

Morris ihailee luonnonlahjakkuuksia, mutta 17.8. perjantain Hevosurheilussa hän paljastaa, ettei itse ole ollut ratsastajana sellainen. Hän on kuulemma sitä tyyppiä, joka joutuu harjoittelemaan. "10 kertaa enemmän kuin ne lahjakkaat", Morris kertoo. Hän otti lajin kiemurat haltuun lukemalla kirjoja, ajattelemalla ja analysoimalla.

Entä mistä vanha kansainvälisen mestaruustason kilparatsastaja näkee öisin unta?

Eikä tässä tietenkään ole kuin osa ratsastusliitteestä.

Morrisin klinikalla ti-to istunut kolumnistimme Marjut Andersen kirjoittaa, että ratsastuksesta tekee vaikeasti opetettavan jo se, että "opiskelijoita on kaksi, joista toinen istuu toisen päällä".

Se taas, miksi irlantilais-englantilaisella Emma O’Dwyerilla on allaan kaksi Suomessa syntynyttä estehevosta, on pitkähkö tarina. Ensimmäiset linkit Suomeen O’Dwyerin perheestä oli hänen isällään, hevoskauppias Thomas ”Tom” O’Dwyerilla, joka välitti ja myi aikanaan jonkin verran hevosia ja poneja myös Suomeen.

Lehdessä tutustutaan elokuun FWB:hen Santoyaan ja sen ratsastajaan Anu Siroseen, joka on ammatiltaan geneetikko ja pohditaan tulevan viikonlopun teemaan sopivasti Breedersin nykytilannetta.

Kipaise perjantain piristys heti aamulla kiskalta!  Harkitse myös tilaamista, jolloin samaan pakettiin liitetään ilman eri veloitusta joka-maanantainen kisaraporttikooste RatsastusPLUS.  Antoisia lukuhetkiä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi