Maiju Mallat ja FWB Quazar L hyppäävät sunnuntaina 150-luokan. Kuva nuorten hevosten MM-kilpailuista.
Maiju Mallat ja FWB Quazar L hyppäävät sunnuntaina 150-luokan. Kuva nuorten hevosten MM-kilpailuista.Kuva: Mintti Hassinen

Mallatin Tanskan reissu kirkastui: sija 150-luokasta uudella hevosella

Lauantaina Mallat hyppäsi ainoana suomalaisena 150-luokan hevosellaan Dollar Champeix (Nippon d'Elle - Vondeen) ja oli kahdeksas.

"Ihan vähän pieni yllätys!" Mallat kommentoi tyyväisenä.

Hevonen on 8-vuotias ori, ja se on ollut hänellä vain nelisen kuukautta.

"Se on kasvattajansa omistama. Kävin siellä katsomassa hevosia, ja tämä oli ollut ratsastettavana jäbällä, jonka kaikki muut hevoset olivat nuoria. Tämä haluttiin myydä, ja se tuli minulle ratsastettavaksi ihan sitä varten", Mallat kertoo.

Vaikka hevosella on vain vähän kokemusta, sillä on niin paljon kykyä, että Mallat päätti ottaa sen 150-luokkaan Tanskassa. Valinta onnistui.

"Ajattelin, että teen kivan nollan, mutta se tuntui siitä, että voin myös muutamasta kohdasta kääntää kivasti ja antaa sen laukata kivasti. Sitten saatiin kiva sijoituskin", Mallat iloitsee.

Sunnuntaina hän aikoo hypätä Cupidon de Plevillellä 135-luokan. Perjantain nations cupissa se oli ylivarovainen ja jäi jalan taakse, joten nyt Mallat aikoo vain laukata pienillä esteillä kunnolla eteen. Hän paljastaa, että ensimmäisen NC-kierroksen jälkeen hän ei ollut lähtemässä toiselle kierrokselle.

"Cupidon aloitti jo ensimmäisellä trippelillä hyppäämällä ihan liian korkealle, sitten se oli ihan jalan takana ja kun kuutoseste oli portti kaarteesta, se meni ohi. Loppurata oli selviämistaistelu. Mietin itse, mitä teen, mutta Adi (maajoukkuevalmentaja Ad van de Wetering) sanoi, että totta kai hyppäät. Ja sitten ajattelin, että jos olisin kotona, nin minähän hyppäisin sen radan vielä viisi kertaa. Lopulta toinen kierros oli periaatteessa hyvä, tuli yksi alas ja vesivirhe. Ensimmäisellä kierroksella hevonen oppi, että pitää mennä, vaikka siinä sai tsempata sekä ratsastajaa että hevosta", Mallat kertoo.

Sunnuntaina medium tourin 150-radalle Mallat satuloi FWB-ruunan Quazar L.

"Sitäkään estekorkeus ei järkytä. Jos siellä on tosi teknisiä juttuja, joihin se ei ole vielä valmis, teen tarvittaessa ympyrän", Mallat suunnittelee.

Lauantaina 150-luokan tulokset täällä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi