Viimeinen etappi, eläinlääkärin tarkastus. Puhtaasti juoksi.
Viimeinen etappi, eläinlääkärin tarkastus. Puhtaasti juoksi.Kuva: Miia Lahtinen

Matkan PM-kulta Viroon ja Meilahteen

Matkaratsastuksen Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuteen Jämsänkosken mäkisissä ja kivisissäkin maastoissa ratsasti Meilahden sairaalassa työskentelevä virolainen Ines Beilmann-Lehtonen ratsullaan Local Sunshine.

Matkan pituus oli 120 kilometriä. Voittohevonen on 9-vuotias lämminveriravitamman ja arabioriin jälkeläinen, joka taittoi vaativan maaston pääosin ravissa. Eeppisyyttä kilpailuun toi se, että kaksi ensimmäistä maaliin tullutta norjalaisratsukkoa hylättiin, kun hevoset eivät liikkuneet hyvin eläinlääkärintarkastuksessa.

Kilpailun järjestäminen oli suuri ponnistus vain muutaman kymmenen hengen jämsänkoskelaiselle Riemuratsukot-ratsastusseuralle. Uurastus palkittiin, kun seuran Tanja Lampinen voitti kilpailussa 80 kilometrin kansainvälisen matkan.

120 kilometrin PM-matkalla piti ratkaista myös suomenmestaruus, mutta kun matkaan pääsi lähtemään vain 4 ratsukkoa, kilpailu kulki lajimestaruuden nimellä. Siinäkin paras oli Beilmann-Lehtonen, joka saa kilpailla suomenmestaruudesta. Paras supisuomalainen oli Anne Perälä hevosellaan Millionfield´s Roadrunner.

”Mukavaa oli, kun oli vaihtelevat ja tekniset reitin, mutta kyllä tuli matka päivän edetessä raskaaksi, kun koko ajan piti olla skarppina”, Perälä totesi. ”Mutta hevonen oli virkeänä, eikä päässyt väsähtämään”, hän kiitteli.

Perälä sijoittui kilpailuissa kymmenenneksi. Tuloksen sai vain 11, kun listalla oli alun perin 24 nimeä.

Beilmann-Lehtosen hevonen asuu Nuuksiossa, ja tavoitteena ovat ensi vuoden EM-kilpailut. Ratsastaja on yhden sortin supernainen: kahden lapsen äiti, tällä hetkellä 16 kissan ja viiden hevosen omistaja sekä päivystävä gastrokirurgi. Lue lisää huomenna RatsastusPLUSsasta!