Meiju Patala.
Meiju Patala.Kuva: Meiju Patalan albumi

Meiju Patala suunnittelee uutta toimintaa Ainoon

Järvenpääläisessä ratsastuskeskuksessa on uusi talliyrittäjä, joka aloitti miettimällä mitä Aino kaipaa.

Todellakin uusi, koska Meiju Patala, 40, on aloittanut Ainossa tallinpitäjänä vasta reilu viikko sitten. Meiju on itse Keravan ratsastuskoulun kasvatti, joka teininä kilpailikin ratsastuskoulun poneilla. Yrittäjätaustainen nainen otti haasteen vastaan: kun Ainoon haettiin uutta talliyrittäjää, hän päätti hakea.

Patala on jo ehtinyt ideoida uudistuksia Ainoon.

”Tietenkin olemme yhä yksityistalli asiakkaille, mutta minulla on muutama vapaa karsina, ja olen miettinyt jonkinlaisen omahevonen -paketin rakentelua. Kun ratsastuskoulu lopetti Ainossa, moni oppilas jäi sitä kovasti kaipaamaan. Aloin miettiä heitä, ja tällaiset omahevonen -diilit tuntuvat nykyään kiinnostavat varsinkin aikuisratsastajia. Meille on jo tulossa yksi iso poni, ja etsin koko ajan laadukkaita, turvallisia ja kutenkin edullisia hevosia tähän toimintaan. Tämä kaikki tietenkin niin, että yksityishevoset huomioidaan kuten ennenkin.”

Omahevonen-paketti

Omahevosmallissa vuokrataan jotakin ratsastuskoulun tiettyä opetushevosyksilöä. Sopimukseen kuuluu ennalta sovittu määrä ratsastuskertoja viikossa, usein myös opetusta/valmennusta. Yleensä hevoset käyvät myös tavallisilla tunneilla.

Vieläkö ratsastat itse?

”No en ole nyt vähään aikaan ollut selässä, - enkä toki voisi pikkuponilla mennäkään. Mutta nyt kun meillä on myös hevonen, niin varmasti kiipeän selkään.”

Onko viikko tallinpitäjänä tuonut jo yllätyksiä?

”Toki aina jotain. Minulla on loistava tallimestari ja tallityöntekijät, olen kyllä joskus siivonnut karsinoita mutta nyt aion opetella tekemään sitä tallinpitäjän silmin. Olen todella innostunut kaikesta ja täynnä kehitysideoita tänne Ainoon.”

 Kymmenen vuotta sitten perustetussa Ratsastuskeskus Ainossa on ns päätalli ja ylätalli. Meiju Patala on aloittanut päätallissa talliyrittäjänä. Ylätallin karsinoita vuokraavat Jyri Malmström ja Else Väyrynen.

Ainoon tulemista toki helpotti, että sekä Katri Siltala että Juho Norilo ovat tuttuja jo vuosien takaa.

”Juho itse asiassa on valmentanut esteillä mun 15-vuotiasta tytärtäni Mineaa jo monta vuotta. Minea on kisannut meidän entisellä hevosella, ja nyt pikkuponilla, ja tavoitteena on pikkuponicup, mutta nyt hankin hänelle hevosen Hollannista, Kullo Kender löysi sen meille muutaman mutkan kautta. Sen kanssa tavoite on junioricup.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi