Michaela Meller ja Flink.
Michaela Meller ja Flink.Kuva: Leena Alérini

Michaela Mellerin onnistuminen hyvään saumaan

69,285 prosenttia riitti hyvin voittoon vaativa B-tasoisessa Pohjola Rising Star Tour Finaalissa. Sen ratsasti KWPN-ruuna Flinkillä Michaela Meller.

"Mahtavaa!" totesi Meller ja kiitti kaikkia, jotka ovat olleet mukana matkassa.

Hän miettii tällä hetkellä, mitä elämällään tekisi.

"En oikeastaan tiedä muuta, kuin että niin kauan kun pystyn, ratsastan. Toivottavasti vähän pidempiä kausia kuin näillä aiemmilla hevosilla."

Meller on mennyt korkeimmillaan vaativaa A:ta, joten vaativa B on mukavuusalue. Vai kuinka?

"Noh, en mä nyt tiedä. Aina on parannettavaa!" Meller kuittaa. "Täälläkin tuli muutama virhe ja muutenkin oli ajoittain liian huolimatonta ratsastusta. Alan aina ratsastaa nopeampaa, jos jännitän, vaikka pitäisi hengittää syvään ja jatkaa kaikessa rauhassa vaan."

Pasin ja Annun tyttärelle lähdettiin viime vuonna hakemaan hevosta Hollannista, vaikka talo tunnetaan laadukkaista Kom-hevosista, joita on myyty huippuratsastajille Eurooppaan. Löytyi Flink (Vivaldo - Obelisk), joka oli pärjännyt aiemmalla ratsastajalla Saskia Martensilla nuorten hevosten luokissa nimellä Fatal Attraction.

"No, ne omat kasvatit on tosiaan kaikki aina myyty", Annu Meller kertoi. "Olisko siellä joku kaksivuotias vanhin tällä hetkellä, ja varmaan kohta myydään sekin."

"Mutta tämä Flink on tosiaan kiva hevonen. Hyvin semmoinen vilkas pellehän se on, sitä kutsuttiin pelle-Pipoksi siellä entisessä kotimaassaan."

Kaksikymppisellä Mellerillä on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt olla vastoinkäymisiä. Pahin oli, kun Darina O alkoi ontua kaviotaan junioriSM:issä kolme vuotta sitten, ja jouduttiin vetämään kesken kisaa pois.

"Sitä sitten kuntoutettiin ne tavanomaiset 8 kuukautta, jonka jälkeen se ei edelleenkään ollut kunnossa,  todettiin, että tarvii ehkä vielä vuoden. Sen jälkeen astutettiin se Atterupgaards Barcelolla ja lähdettiin sovinnolla hakemaan uutta hevosta. Katsotaan, palaako tamma joskus radoille vai ei", Annu Meller kertoo.  "Kovalla kädellä kohtalo opettaa, mutta ehkä se opettaa ainakin sen, että jokaisesta päivästä pitää ymmärtää olla onnellinen."

Vanhemmat ovat ratsastajia kumpikin. Nyt he seuraavat tyttären uraa.

"Pidetään jalat maassa, yritetään ohjata oikeaan suuntaan ja neuvotaan, että kun tulee näitä jalkojen kipeytymisiä, se melkeinpä kuuluu tähän lajiin eikä siitä pidä lannistua."

Hevosenostomatkalla viime vuonna katsottiin monia hevosia. "Ei otettu sitä kaikkein flasheimmin ravaavaa, vaan otettiin se, mikä toimii kaikin puolin ja on sopivin, sillä lailla ratsastettava, että tuntuu tutulta", Annu Meller kertoo.

Tulokset vaihtelivat tässä niin ikään kaikille ikäluokille avoimessa luokassa melko paljon, eivätkä tuomarit saaneet täyttä konsensusta ratsukkojen paremmuudesta.

Kakkoseksi ratsasti Lina Bärlund First Finn Royalilla 68,6 prosentilla ja kolmanneksi Vilma Lehtinen Lancome Sjælstoftella 67,6 %.  Neljäs oli Kaisa Pirinen Lauren 67,4 % ja viides Susanna Hyypiä Ivemmolla, 65,64%.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi