Ella Nuuttila ja Sunhill Star ovat hyvissä asemissa henkilökohtaisessa kilpailussa.
Ella Nuuttila ja Sunhill Star ovat hyvissä asemissa henkilökohtaisessa kilpailussa.SRL/Hanna Heinonen

NBCH: Ponijoukkue mitaleiden ulkopuolelle esteissä – Ella Nuuttila hyvissä asemissa yksilökilpailussa

Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailut, eli NBCH, jatkuu torstaina joukkuekilpailuilla. Esteissä poniratsastajat jäivät mitalisijojen ulkopuolelle, mutta Ella Nuuttila on tehnyt tasaista jälkeä.

Ponimaajoukkueen päävalmentaja Marina Ehrnrooth on hyvällä fiiliksellä, vaikka häntä hieman harmittaakin, että ponit jäivät ilman mitaleita. "Me saimme kuitenkin hyviä suorituksia ja pari nollarataa. Virheet, jotka tulivat, eivät olleet suurimmalle osalle isoja."

Ponien joukkuekulta meni Norjaan.

Ella Nuuttila on Sunhill Starilla hyvissä asemissa henkilökohtaisessa kilpailussa, joka ratkeaa lauantaina. Nuuttila on tehnyt kaksi puhdasta ja yhden kahdeksan virhepisteen rataa.

"Häneltä odotan hyvää sijoitusta lauantaina", Ehrnrooth toteaa.

Toinen poniratsastaja, jonka hypyt ovat sujuneet, on pikkuponilla Turfhorst Royal Rose kilpaileva Veera Salminen. "Hän on ihan hyvissä asemissa yksilökilpailua ajatellen." Pikkuponeissa ei ratkottu joukkuemitaleita.

Molemmilla suomalaisratsastajalla on kuitenkin matkaa mitalisijaan.

Kokonaisuudessaan Ehrnrooth sanoo, että ratsastajat ovat suorittaneet hyvin. Derbykenttä ei ole tuottanut ongelmia, mutta ratsastajista on ollut aistittavissa pientä jännitystä. "Tämä on suurimmalle osalle kuitenkin ensimmäinen kansainvälinen ja ensimmäinen joukkuekilpailu. Se tuo lisäjännitystä."

Itse hän alkaa pian valmistautumaan omaan avausluokkaansa. Evli Ellingtonilla myöhemmin iltapäivästä kilpailut 140-luokassa aloittava Ehrnrooth odottaa itseltään hyvää suoritusta. "Vielä tästä pitäisi ehtiä liikuttamaan hevosta ennen luokkaa. Hevosen pitäisi olla vireessä."

Suomen joukkueen lopullinen kokoonpano senioreiden osalta selviää torstai-iltana. Ehrnroothista, Maija Yli-Huhtalasta ja Janna Jensenistä yksi jää joukkueen ulkopuolelle, sillä U25-ratsastajia pitää olla kaksi, joten John Antell ja Elena Hietanen ovat automaattisesti mukana.

"Odotamme menestystä joukkueelta."

Katso tulokset täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi