Niina Nilosaari ja Kom Ragdoll suoriutuivat kunnialla.
Niina Nilosaari ja Kom Ragdoll suoriutuivat kunnialla.Kuva: SRL / Hanna Heinonen

Nilosaari ja Stegars esiintyivät jo EM-areenalla

Niina Nilosaari ratsasti FWB-tamma Kom Ragdollilla 64.343 %, Terhi Stegars oldenburg-tamma Thai Peellä 64.157 prosenttia.

Nilosaari joutui odottamaan tietoa EM:iin pääsemisestä pitkään, ja hän on Suomen joukkueen ehdottomasti kokemattomin ratsastaja.

"Mun eka kerta tollaisella areenalla. Kyllä mä vähän jäädyin",  Nilosaari huokasi radan jälkeen.

Hän oli kuitenkin ennen muuta tyytyväinen, sillä hän pelkäsi etukäteen, että välillä ailahtelevainen tamma heittää jossain vaiheessa esimerkiksi nopean u-käännöksen. Sitä ei onneksi tapahtunut, vaan Kom Ragdoll teki melko tasaisen radan.

"Se oli vähän käpertynyt sisäänpäin esimerkiksi vaihdoissa, teki virheen siksakeissa ja sitten se ei piffannut. Olisin voinut tukea sitä paremmin, mutta mä vain istuin siellä", Nilosaari harmittelee.

Rata jännitti etukäteen.

"Nukuin varmaan kaksi tuntia edellisenä yönä. En saanut unta", Englannissa Emile Faurien luona valmentautuva Nilosaari paljastaa.

Myös Terhi Stegarsin Thai Pee teki radalla virheitä. Piaffista puuttuu luonnollisesti voimaa, ja nyt molemmissa vaihtosarjoissa tuli virheitä.

Tamma on Stegarsin itse kouluttama, ja se on kilpaillut kansainvälistä GP:tä vasta tänä vuonna.

"Hyvin tavallinen hevonen", Stegars tapaa sanoa hyväluonteisesta ja hieman raskastyyppisestä tammasta.

Stegarsin ykköshevonen, jo iäkäs Axis TSF, oli viime vuonna tauolla ratsastajansa vauvaloman takia, joten Thai Peen katsottiin olevan paremmassa kunnossa EM-kilpailuihin.

Loput suomalaisratsukot esiintyvät keskiviikkona: Mikaela Lindh Bellissimo L:llä klo 16.18 ja  Elisabet Ehrnrooth Wizard II:lla 19.09.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi