Ben Maher ja Dallas Vegas Batilly Lyonin maailmancupissa.
Ben Maher ja Dallas Vegas Batilly Lyonin maailmancupissa.Kuva: FEI / Leanjo de Koster

Nopeaa, eleetöntä, tehokasta - Veronan maailmancupin osakilpailu Ben Maherille

Neljännen osakilpailun uusinnassa kaksi ratsukkoa löysivät sujuvimmat linjat, mutta Maher onnistui olemaan himpun nopeampi.

Esteratsastuksen maailmacupin neljännen osakilpailun Veronassa voitti Iso-Britannian Ben Maher 10-vuotiaalla SF-tammallaan Dallas Vegas Batilly (Cap Kennedy – L´Arc de Triomphe). Ratsukko sijoittui kolmanneksi jo viikko sitten Lyonissa.

Vaikka kahdeksasta uusijasta seitsemän teki nollan, oli kilpailun voitto kahden kauppaa. Ensin Sveitsin Steve Guerdat ja kokenut Venard de Cerisy (Open Up Semilly – Djalisco du Guet) painelivat eleettömästi huippuajan. Yhtä eleettömästi edennyt Maher onnistui kuitenkin alittamaan sveitsiläisen ajan 15 sadasosalla ja nappasi voiton.

Voittohaastattelussa Maher kehui hevostaan.

”Uusinta oli vaikea ratsastaa. Piti löytää oikeat linjat, jotta pystyi etenemään sujuvasti ja nopeasti, mutta Dallas antoi tänään kaikkensa. Se on luonnostaan erittäin nopea hevonen ja se on kehittynyt uusinnoissa, jopa viime viikosta tähän viikkoon. Upea voitto meidän tiimille.”

Ennen suoritustaan Maher oli nähnyt vain Guerdat´n uusinnan, sillä hänen hevosensa on hyvin herkkä ja hän pysytteli sen kanssa toisella, rauhallisemmalla verryttelyalueella.

”Verryttelin ajoissa, jotta pystyin katsomaan screeniä. Ainoa suoritus jonka katsoin, oli Steven, joten valitsin oikein. Hevoseni on vähän samanlainen kuin Steven, se laskeutuu, kääntyy ja etenee. Kaikki meni minun kannaltani hyvin, mutta oli hyvin tiukkaa.”

Maher toteaa, että maailmancupissa jo puhtaan radan hyppääminen on vaikeaa, ja uusintaan päästyä on vielä pitkä matka edessä.

”Se on reilua ja hyvää kilpaurheilua, mutta parhaat ratsastajat määrittävät tarvittavan vauhdin joka viikko vähän nopeammaksi. Onneksi olin tänään edellä.”

Veronassa kilpaillut Aura Vasama ei osallistunut maailmancupiin.

Maailmacupin Länsi-Euroopan liigassa Maher nousi nyt kolmannelle sijalle. Liigaa johtaa neljän osakilpailun jälkeen Saksan Rene Dittmer, joka ei kuitenkaan ole kilpaillut Euroopassa vaan on kerännyt pisteensä Pohjois-Amerikan osakilpailuista.

Tulokset Verona

Maailmancup tilanne

Ben Maher ja Dallas Vegas Batilly Lyonin maailmancupissa.
Toimistotyöt hoituvat vaikka luokkien välissä - Huippuratsastaja Max Kühnerin työ kulkee mukana kaikkialle

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi