Satu Liukkonen ja Sebastian Numminen kotitallin satulahuoneessa.
Satu Liukkonen ja Sebastian Numminen kotitallin satulahuoneessa.Kuva: Miia Lahtinen

Numminen ja Liukkonen eliittiä Ruotsissa

Satu Liukkonen ja Sebastian Numminen ovat näyttäneet ruotsalaisille ratsastamisen mallia kansallisissa eliittikilpailuissa Boråsissa.

Perjantaina Numminen voitti 140-luokan Mprezillä ja Liukkonen oli 150-luokassa Gurra Hopilla toinen ja Celestinellä kolmas. Luokan voitti Douglas Lindelöw Cavillella.

"Gurra tuntui ihan tosi hyvältä, ja Stinalla en ole koskaan mennyt noin lujaa", Liukkonen kertoo.

Hän lähti jahtaamaan Lindelöwin aikaa Nummisen ohjeilla, mutta ei ihan yltänyt kärkeen. Seuraava yritys on sunnuntain pääluokassa, johon perjantain 150 oli kvaali.

"Siihen saa osallistua vain yhdellä hevosella", Liukkonen kertoo,

Tarkoitus on hypätä iso GP Celestinellä. Gurra Hop hyppää lauantaina Team Challenge -kilpailun ja sunnuntaina 145-luokan. Joukkuekilpailussa kahden hengen joukkueet kilpailevat 100 000 euron ykkösestä. Liukkonen ja Numminen ovat tietenkin pari. Numminen satuloi Chill Outin, jolla hän ei ole itse vähään aikaan hypännyt.

"Satu on kilpaillut sillä nyt pari rundia. Se on nopea hevonen, jolla mä olen pärjännyt aikaisemmin", Numminen kertoo. "Huominen on kiinni hevosen fiiliksestä."

"Kyllä meillä on plääni lähteä voittamaan", Liukkonen sanoo.

Nummisen 140-voitto oli miehelle sopiva piristys ailahtelevasti menneeseen päivään ja kilpailuun.

"Mprez ei ole mikään kapasiteetti-ihme, mutta se on hirmu varma ratsastaa ja nopea käännöksissä. Kiva hevonen. Oli kiva voittaa", Numminen myhäilee.

Tuloksia täällä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi