Katja Karjalainen ja Kameo, sekä kapteeni Tanja Takkula.
Katja Karjalainen ja Kameo, sekä kapteeni Tanja Takkula. Kuva: Leena Alerini

Nyt se on varmaa - Suomen parajoukkue mukaan Pariisin

Suomen Ratsastajainliittoon tuli odotettu ilmoitus kansainväliseltä ratsastajainliitolta, FEI:ltä maanantai-iltana. Suomi saa pararatsastusjoukkueen mukaan Pariisin paralympialaisiin.

 Maanantaina saatiin kansainvälisestä ratsastajainliitosta FEI:stä vahvistus sille, että Suomi saa peräti kolme ratsastajaa paralympialaisiin. Näin ollen suomalaiset voivat kilpailla myös joukkuekilpailussa. Laura Kangasniemi sai yhden kolmesta jaossa olleesta ns. villistä kortista. Se on henkilökohtainen paikka nimetylle ratsastajalle. Muut kaksi villiä korttia menivät Tsekin tasavaltaan ja Kreikkaan. Villi kortti myönnettiin anomusten perusteella.

”Ratsukoiden vuoden 2023 paralympiarankingin aikana tehty hyvä yhteinen kilpailusuunnitelma tuotti toivotun tuloksen, ja saadaan kolme ratsukkoa sisälle paralympialaisiin. Iso kiitos kaikille hevosenomistajille, jotka olivat osana saavuttamassa tärkeitä rankingpisteitä tarjoamalla hevosia ratsastajille käyttöön,” iloitsee parajoukkueenjohtaja Tanja Takkula.

Suomella oli entuudestaan kaksi maapaikkaa, ja niiden ottajiksi vahvimmat ehdokkaat ovat Katja Karjalainen ja Jonna Aaltonen. Katja Karjalainen ratsasti paralympiarankingin perusteella jaettavan maapaikan ja toinen paikka tuli Suomelle alkuvuodesta luovutuspaikkana.

”Aivan upea juttu, että saimme näin monta ratsastajaa mukaan sekä olympialaisiin että paralympialaisiin. Se on osoitus ratsastajien ja valmentajien pitkäjänteisestä määrätietoisesta työstä. Pararatsastajat kilpailivat viime vuonna ahkerasti ympäri Eurooppaa, ja tämä satsaus tuotti hyvää tulosta. Joukkueen tähtäin on kaiken aikaa ollut Pariisin paralympialaisissa”, riemuitsee urheilujohtaja Jutta Koivula.

Joukkuekilpailuun voi osallistua kolme tai neljä ratsukkoa, joista kolmen parhaan tulos lasketaan. Yhden ratsastajista täytyy kuulua ryhmään I, II tai III­­. Suomen joukkueessa ryhmässä I kilpaileva Katja Karjalainen täyttää tämän ehdon.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi