Mathilda Simola oli yhtä hymyä kilpailun jälkeen. Poni For Fun TF hyppäsi loistavasti.
Mathilda Simola oli yhtä hymyä kilpailun jälkeen. Poni For Fun TF hyppäsi loistavasti.Kuva: Henna Siponen.

Ponien estemitalit Tanskaan – Ensimmäisen 130-ratansa nollilla ratsastanut Mathilda Simola viides

Isojen ponien estemestaruus ratkesi tiukassa uusinnassa tanskalaisvoittoon. Läheltä piti, ettei Suomen Mathilda Simola olisi hypännyt mitaliuusintaan.

Simola jäi lopulta jaetulle viidennelle sijalle, mutta tulos on maajoukkuevalmentaja Marina Ehrnroothin mukaan paras tulos pitkästä aikaan isoissa poneissa.

”En edes muista, milloin tämä tilanne olisi ollut edellisen kerran.”

Viimeisen kierroksen uusinnassa Tanskan Emma Ponsaing kiidätti Sixmile Waterblazen kymmenyksen erolla kultaan ennen Norjan Oda Therese Oddsenia ja Javas Alunia. Kolmas kullasta uusinut oli Ruotsin Selma Staffare, mutta Hot Lady Carthago kielsi, ja ratsastaja putosi selästä.

Katso lopputulokset täältä.

Ennakkoon viimeiseen päivään lähdettiin suomalaisittain tilanteesta, jossa Ella Nuuttila oli vahvoilla Sunhill Starin kanssa. Poni kuitenkin väsyi viimeisellä kierroksella ja puomeja tuli kolme. Näin Nuuttila oli lopulta kymmenes.

Simola oli erittäin tyytyväinen ratoihinsa ja poniinsa. Etenkin, kun lauantain viimeinen rata oli ratsukon ensimmäinen 130-tasolta, eikä puomeja tullut. Lauantaina Simola ratsasti 125-radan yhdellä pudotuksella.

"Hyvä, todella hyvä", viime vuoden syyskuussa yhteistyön For Fun TF:n kanssa aloittanut ratsastaja kertoo.

Simolalla on vielä edessään kaksi ponivuotta, joten odotettavissa on lisää menestystä.

"Tämä oli hyvä kisa ja teimme hyviä ratoja. Ponilla ei painanut jalka", Miia Loposen ja Aki Ylänteen valmennettava sanoo.

Seuraavaksi Simola tähtää SM-kilpailuihin, ja sitten mahdollisesti Hollantiin kilpailemaan.

Marina Ehrnrooth summaa NBCH:n ponijoukkueen osalta. Hänen mielestään ponit ovat kyvykkäitä tälle tasolle, mutta isolla kentällä pienet virheet kostautuvat puomilla. "Meidän ratsastajat ovat aivan oikeassa paikassa. Ratsastajilla on ponivuosia vielä jäljellä."

Ehrnrooth toteaa, että osalla poneista näkyi jo väsymys ja se, että derbykenttä vaatii paljon laukkaa. Hän sanoo, että kun ratsastajat saavat kokemusta, he myös oppivat paremmin ratsastamaan poneja, kun ne tarvitsevat hieman tsemppiä, että jaksavat koko radan läpi.

Pienten ponien kilpailua hallitsi Tanska ja Jessica Holm Svensson ponillaan Sabrina Fair. Toinen sija meni myös Tanskaan, ja siitä seuraavat kaksi Ruotsiin. Suomen Veera Salminen Turfhorse Royal Rose oli kahdeksas.

Joukkuemitaleita ei jaettu pikkuponeissa. Tulokset löydät täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi