Kukas se siinä kuikuilee elämänsä keväässä?
Kukas se siinä kuikuilee elämänsä keväässä?

PT, NHMM, FWB, EBEF ja GP!

Hevosurheilun Ratsastuksen suositussa sarjassa esittelemme Suomessa syntyneen oriin, FWB:n,  aika ujon ja todella hienon. Viikonloppuna se kilpailee nuorten hevosten supernäyttelyssä EBEFissä. Tunnetteko?

Ratsastuksen pääjutussa puhutaan vähän vanhemmista hevosista, kun tutustumme Jasmin Seppälään, Lempäälästä kotoisin olevaan nuoreen naiseen. Hän ratsastaa työkseen Hollannissa, tuossa hevoskaupan Mekassa.

Hän on ratsastanut MM-ratsullaan Jetski E.b.:llä nyt kaksi vuotta, mikä on sikäläisissä estehevosympyröissä on pitkä aika.

”On se aika kauan, yleensä hevoset tulevat ja lähtevät aika nopeasti”, Seppälä hymyilee.

”Rahaa pitää tulla. Ihmiset maksavat tietenkin kuukausimaksujakin, mutta myynti se on varsinainen asia. Täytyy sanoa, että monesti se ensimmäinen voitto on se paras voitto”, Seppälä sanoo. ”Eli jos ostat hevosen edellisellä viikolla, ja se menee paremmalla hinnalla kaupaksi seuraavalla, kauppa kannattaa tehdä. Ja niin sen pitää mennä.”

Personal Trainer -sarjassa meillä on yllätysnimi, ratsastuksenopettaja ja ammattivalmentaja Salla Salkola Siilinjärveltä. Hän kertoo, kuinka hevosen saa ratsastettua peräänantoon. Oikotietä ei tosin ole luvassa.

”Ensin on aina opittava istumaan, olemaan rento ja käyttämään apuja oikein”, Salkola aloittaa.

Ja sitten työskennellään. Takaa eteen ja ajan kanssa.

”En koskaan anna ratsastajien vemputtaa ja sahata hevosia peräänantoon. Ja kun lapset eivät sitä näe, he eivät sitä teekään”, Salkola painottaa.

Uutispuolella katsahdetaan Aino Mastersin, Viro-Suomi-maaotteluun. Uutisena voidaan pitää sitä, että Rein Pill ei uhkaa suomalaisia GP:ssä.  Nyt kun Alfons RA on myyty, hän osallistuu uudella nousevalla hevosellaan, ruotsalaisella White Dreamilla (HipHop – Santa Cruz) vain 130–135 -luokkiin.

”Niitä ei saa verrata”, Pill sanoo, kun pyytää vertaamaan White Dreamia ja Alfonsia.

Tämä on hyvä uutinen Sanna Backlundille, joka on päättänyt voittaa. Läpihuutojuttu se ei silti ole, päihitettäviksi jäävät silti muun muassa Urmas Raag ja suomalaisori Carlos.

Ainoon lähtee myös takasivun henkilömme, Jenna-Jasmin Pehkonen. Yksi nimi: Roquefort. Elämä ratsastuksessa superponin jälkeen ei ole ollut vain helppoa, mutta poni jätti selkäytimeen muiston oikeasta tunteesta.

"Nyt kun on päässyt ratsastamaan paljon erilaisia hevosia, se auttaa, kun tietää minkälaista sen pitäisi olla. Miltä ratsastaminen tuntuu silloin, kun homma toimii, kun kaikki on hyvin ja kaikki kun kaikki onnistuu", Pehkonen sanoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi