Carlow van de Helle voitti oripäivät vuonna 2023.
Carlow van de Helle voitti oripäivät vuonna 2023.Kuva: Hippos / Leena Kahisaari

Oripäivien aikatauluun muutos: vaikuttaa erityisesti suomenhevosiin ja vanhempiin oreihin

Ratsuoripäivät järjestetään Ypäjän Hevosopistolla 11.–13. huhtikuuta.

Huhtikuussa järjestettävät Ratsuoripäivät on ennakkotiedoista poiketen päätetty järjestää kolmipäiväisinä, Suomen Hippos tiedottaa.

Suomenhevosten ja yli 6-vuotiaiden jalostusarvosteltavien ratsuoriiden arvostelut aikaistuvat päivällä. Vanhemmat ratsuoriit ja suomenratsuponioriit arvostellaan perjantaina, ja suomenhevoset perjantaina sekä lauantaina.

3–5-vuotiaiden FWB-oriiden ja 3-6-vuotiaiden suomalaisen ratsuponioriiden suorituskyvynkokeet kestävät torstaista lauantaihin.

Oripäivillä jalostusarvostellaan myös ratsu-, pien- ja työhevossuunnan suomenhevosia. R- ja Pr-suunnan suomenhevosratsujen arvostelu on kestää perjantaista lauantaihin. Pa-suunnan oriit jalostusarvostellaan perjantaina. T-suunnan aikataulu selviää, kun ilmoittautumisaika on päättynyt.

 Oripäivien osallistujille julkaistavissa oriohjeissa on myös muutoksia. Ne koskevat esteratoja.

”Muutoksella on pyritty yhtenäistämään esteratapiirroksia niin, että ne ovat edelleen tarkoituksenmukaiset sekä eri ikäisten ja rotuisten oriiden testaamisen kannalta toimivia”, Hippoksen kasvattamisen ja omistaminen osastopäällikkö Tea Niemi sanoo tiedotteessa.  

“Yhtenäistämällä esteratoja saadaan myös sujuvoitettua tapahtuman kulkua, joka on ollut osallistujien, lautakuntien ja yleisön toiveena. Suomenhevosten esterata vahvistetaan vielä rotuyhdistyksien ja jalostusvaliokunnan kautta, jonka jälkeen myös niiden oriohjeet saadaan julkaistua."

Ilmoittautuminen Ratsuoripäiville päättyy 26.2., jolloin on myös röntgenkuvien ja esitietojen viimeinen toimituspäivä.

Hippoksesta muistutetaan, että ilmoittautumiset ovat julkisia ja suomenhevosoriiden röntgenlausunnot julkaistaan, vaikka ne olisivat hylkäävät. Ilmoittautumalla näyttelyyn oriin omistaja hyväksyy röntgentulosten julkaisun. 12.2.2024 mennessä toimitetuista röntgenkuvista saa lausunnon ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. 

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi