Anna Tallberg oli lauantain paras suomalainen Grevens Zorrolla.
Anna Tallberg oli lauantain paras suomalainen Grevens Zorrolla.Kuva: Henna Siponen.

Taas Tanska – U25-luokan joukkuekulta tuttuun osoitteeseen, Suomelle pronssia

Tanska, Ruotsi, Suomi. Siinä mitalistien järjestys kouluratsastuksen U25-luokassa. Kilpailun parhaat prosentit, 70.820, ratsasti ruotsalainen Lina Dolk Languedocilla. Anna Tallberg oli kuudes Grevens Zorrolla, ja samalla paras suomalainen.

Tallbergin valmentaja Mikaela Fabricius-Bjerre seurasi suojattinsa rataa tiiviisti. Hän oli menoon tyytyväinen, mutta muistuttaa, että ratsukko on vasta GP:n ensimmäisellä portaalla.

"Hevoselta löytyy piaffit, passaget ja ykköset, mutta siltä puuttuu vielä voimaa ja rutiinia, joita tältä tasolla tarvitsee."

Voimanpuute näkyi Fabricius-Bjerren mukaan radalla esimerkiksi siinä, että Grevens Zorro painui välillä luotiviivan taakse. Hevonen on vasta 10, ja sen kokoamisasteessa on vielä parannettavaa. "Valmentajana olen oikein tyytyväinen, mutta ratsastaja ei varmaankaan ole, koska sitä aina toivoisi parempaa tulosta."

Fabricius-Bjerre uskoo, että kun ratsukko saa rutiinia ja lisää voimaa, alkaa tulostakin tulla.

Susanna Therman harmitteli ratansa jälkeen omaa ratsastustaan, ja etenkin sitä, että hän unohti radan. "Ehkä olimme molemmat jännittyneitä, enkä itse keskittynyt täysillä. Alkurataan olen supertyytyväinen", 64.538 suorituksestaan saanut ratsastaja toteaa.

Dragonheart ei ole hänen mukaansa koskaan tuntunut niin hyvältä kuin lauantaina, joten Therman lähtee sunnuntain küriin positiivisilla odotuksilla. "En voi ainakaan unohtaa rataa."

Nora Svensk ja Lammehaven´s Zadin saivat tuloksen 65.590 ja Lotta Luomajärvi Windros V:llä 64.2 prosenttia.

Päätuomari Pia Fälth Ruotsista totesi, että pääosin radalla nähtiin hyviä hevosia ja sujuvia ratoja, mutta paljon pieniä virheitä. Hän uskoi ötököiden ja helteen vaikuttaneen suorituksiin, sillä molempia piisasi varmasti tarpeeksi.

Suomalaishevosten laadusta hän totesi, että riittää, mutta ratsastajat tarvitsisivat enemmän kansainvälistä kokemusta. Sen hän sanoi, että su0omalaiset ovat parantaneet siitä, mitä hän on täällä edellisen kerran ollessaan nähnyt. "Olette oikealla tiellä."

Voittajasta, Ruotsin Lina Dolkista ja Languedocista, Fälth sanoi, että ratsukko ansaitsi voiton, sillä rata oli harmooninen ja sujuva.

Hän itse näki kuitenkin ykkösenä tanskalaisen Kathrine With Petersenin hevosella Blue Hors Don Romantic.

"Annoin hänelle yhdeksän lisätystä käynnistä", Fälth kertoo toiseksi kilpailussa tulleesta tanskalaisratsukosta.

Tulokset täällä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi