Matka Liettuan Horsemarket Equestrian Spring Tourille oli menestys. Sir Skyfall oli viisi kertaa voittajana kunniakierroksella.
Matka Liettuan Horsemarket Equestrian Spring Tourille oli menestys. Sir Skyfall oli viisi kertaa voittajana kunniakierroksella.Kuva: Alma Totoryté

Tähän alkaa jo tottua: Sir Skyfall voitti kür-finaalin vielä tänäänkin - "Se on hyvä, se ohjelma"

Anna von Wendt palaa Liettuan kisareissulta enemmän kuin tyytyväisenä. Matka oli täysi menestys.

Sir Skyfall hankki rutkasti nimeä voittamalla lähes kaikki pikkukierrosluokat (5/6) joihin osallistui, mukaanluettuna toinenkin kur-finaali tänään sunnuntaina.

"Se on hyvä, se ohjelma", Anna von Wendt totesi.

Prosentit olivat niin ikään hyvät 76, 2, vaikka jäivätkin viime viikon sunnuntain prosenteista kolme kymmenystä.

"Annoin tietoisesti hevosen olla vähän pidemmässä muodossa tänään ja rennommin, en vaatinut ihan niin suurta kokoamista. Hevonen oli selkeästi tyytyväinen ja hyvin meni näinkin. Loppusuoran ravikin yhdellä kädellä onnistui. Jo toisen kerran", von Wendt myhäili. Hän kuvitteli vasemman piruetin jääneen liian isoksi, mutta niin ei ollut asianlaita.

"Onneksi en ruvennut sitä korjaamaan!"

"Vielä kun saan pysähdykset mallilleen niin, että se seisoo niissä tasajaloin. Se voisi ollakin seuraava projekti. En ole niitä oikeastaan ollenkaan harjoitellut, sillä ne ovat jo paljon parantuneet alkuajan pysähdyksistä, joissa se oli menossa pikemminkin taaksepäin, jo ennen niitä pysähdyksiä. Nyt se menee niihin kuitenkin jo mielellään."

Sir Skyfallin jatko on auki.  Pohjola-sarjan pikkukierros-osakilpailu kahden viikon päästä Ypäjällä kiinnostaisi, mutta jää nähtäväksi, onko ori siihen mennessä riittävästi palautunut.

Sir Fashion teki ratsastajansa onnelliseksi myös. Se oli GP:ssä viides prosentein 71,3.

"Se oli tosi hyvä ratsastaa tänään. Vaikka meille virhe piruetissa tulikin. Se vähän lähti kaatumaan oikealle, niin kuin se voi tehdä, jos on vähän väsynyt."

Von Wendt korjasi piruetin, koska kür-ohjelmasta oli kyse. "Mutta jäähän se virhe aina vaikuttamaan pisteissä."

Piaffi meni tänään von Wendtin makuun oikeinkin hyvin.

Hän teki kolme piaffia. "Ensimmäisessä piaffissa se hyppäsi  laukalle. Kävi vähän kuumana ja teki tuollaisen melko epätyypillisen virheen. Tuollainen ei minua sillä lailla hirveästi häiritse. Mielummin tuo, kun se, että se piaffi vaan hiipuu."

"Mä koen, että nyt me ajatellaan hevosen kanssa samoin ja mennään nyt yhtä linjaa."

Pisteet olivat hieman laidasta laitaan, Eugenio Rovidan 68 prosentista Jacques Van Daelen 73,8 prosenttiin.

Denzel oli kahdeksas, päälle 70 prosentin tuloksellaan. Vanha ruuna oli muuten oma itsensä, mutta ykkösvaihtojen kanssa oli koetettava kolme kertaa, ennen kuin onnistui. Kolmas kerta oli ihan lopussa, pääty-ympyrällä, missä oli kaikkein vaikeinta. "Siinä se vanha herra sitten suostui ne tekemään. Se oli sikäli harmi, että se muuten oli tänään tosi ylämäkeen ja hyvin virittynyt."

Sunnuntai-iltana von Wendt ajaa hevosauton yhteistyötallille Pärnuun, josta matka jatkuu maanantaina Tallinnan lautalle.

GP kürin tulokset täällä

Intermediare 1 kürin tulokset täällä 

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi