Kerttu ja Laura Kajanto.
Kerttu ja Laura Kajanto.Kuva: Johanna Urkko

Tamma kuin Thaimaan matka

Laura Kajanto voitti suomenhevosratsullaan Liinakon Kerttu sunnuntain helppo A-luokan prosentein 66,539, mutta nousevat kustannukset saavat hänet mietteliääksi.

Voiton jälkeiset tunnelmat ovat Kajannon osalta hämmentyneet, mutta iloiset. Liinakon Kertulla (Hessin Leevi - Koikkalan Sirkku, Onnipoika) on menossa 7-vuotiskausi, yksi kausi jäi välistä varsomisen vuoksi.

Tämän vuoden kausi aloitettiin Finnhorse Cupista.

Kajannon mukaan tasohyppy viimeiseen osakilpailuun on aina suuri:

"Olo on hämmentynyt, en ikinä ole voittanut kansallisia kisoja. Viime kisoissa eli Vesilahden kisoissa oli paljon rikkoja. Olen iloinen, että pystyimme tekemään tämän ohjelman näin sujuvasti."

Tavoitteet ovat mestaruuksissa, mutta vain osallistumistavoitteena.

Kajanto on aiemmin osallistunut viisiin mestaruuksiin ja osallistunut finaaliin kaksi kertaa ratsunaan Aroha Kastanja.

Yrittäjän arki

Laura Kajanto on ratsastuskouluyrittäjä ja hän toimii ratsastuksenopettajana Saajan tallillaan Hämeenlinnassa. Korona-ajan vaikutukset näkyvät yhä arjessa. Työnkuvaan kuuluu myös suomenhevosten kasvattaminen, joista kaksi on menossa tällä kaudella kasvattajakisoihin. Korona-ajan vaikutukset ja nousevat kustannukset lisäävät yrittäjän arkeen paljon mietittävää:

"Korona-aikana oli käytössä 150 prosenttia kapasiteetista. Tuntuu, että viime vuosi meni siitä krapulasta toipumiseen. Puskuria on tehty aiemmin, mutta tänä vuonna pitää miettiä ratkaisuja, kun asiakkaita on kesällä puolet vähemmän. Nopeita ratkaisuja ei ole, hevosia ei voi vain nopeasti vähentää."

Kajanto on toiminut alalla koko ikänsä ja Saajan talli on ollut toiminnassa jo 14 vuotta. Onneksi korona-aika toi myös iloisia asioita, kuten Kerttu-hevosen:

"Kerttu on mun korona-ajan Thaimaan reissu, lomamatka! Tykkään hänestä tosi paljon, on kevyt ratsastaa. On aina kivaa ratsastaa hyvällä hevosella."

Pälkäneen kisojen viime sunnuntain tulokset täällä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi