Veera Peltokangas ja Candy Girl eivät saaneet tulosta neljän tähden kenttäkilpailuista Saksasta.
Veera Peltokangas ja Candy Girl eivät saaneet tulosta neljän tähden kenttäkilpailuista Saksasta.Kuva: Leena Alerini

Veera Peltokankaan neljän tähden maastorata päättyi ennen aikojaan – ”Olisi pitänyt ratsastaa rohkeammin”

Kenttäratsastaja Veera Peltokangas oli Luhmuhlenin CCI4*-kilpailuissa tiukan paikan edessä. Edessä oli suomalaisen uran vaativin maasto-osuus.

Kilpailun aloittanut kouluosuus ei mennyt ratsastajalta nappiin, vaikka Peltokankaan mukaan rata oli tasainen, eikä siinä ollut suuria rikkoja. Hän kummasteli alhaisia pisteitä, sillä aiemmin kaudella Puolan Strzegomin koulurata sisälsi enemmän rikkoja ja oli muutenkin epätasaisempi, mutta pisteet olivat paremmat.

Lopulta Peltokangas lähti maastoon 45,7 virhepisteen rasittamana.

Maasto-osuus ehti hädin tuskin käynnistyä, kun se jo loppui viidennelle esteelle, joka oli hyppy veteen. ”Olisi pitänyt päästä ratsastamaan sille rohkeammin. Se oli kolmen laukan väli ja Candy Girl jäi vähän kauas, kun sillä on aika lyhyt laukka-askel”, hän kuvailee.

”Tehtävä oli vaikea, ja hevosella loppui rohkeus kesken. Tämä oli ensimmäinen kieltäytyminen, mitä se on minun aikanani tehnyt. Se tuli yllättäen, enkä ollut tarpeeksi pystyssä.”

Matka päättyi kieltoon, jonka seurauksena Peltokangas tippui hevosensa selästä. ”Fyysisesti ei sattunut, mutta henkisiä kolhuja tuli”, juuri Saksasta Suomen kamaralle palannut Peltokangas toteaa.

Tehtävä oli vaikea. Jo radankävelyssä Peltokangas totesi, että edessä olisi ollut rata täynnä tekemistä. ”Olisi ollut kiva nähdä, miten se olisi mennyt. Siellä oli paljon kolmen laukan välejä, jotka ovat hevoselleni vaikeita tehtäviä.”

Maasto-osuudelle lähteminen ei Peltokangasta hirvittänyt, vaikka rata toimi viimeistelykilpailuna monelle olympiaratsukolle, ja sen tiedettiin olevan vaativa. ”Sopiva jännitys oli kyllä päällä. Olen hyvin pettynyt kokonaisuudessaan, kun tulos jäi saamatta”, hän harmittelee.

Luhmuhlenin kenttäkilpailun voitti Saksan Michael Jung hevosellaan Fischerchipmunk. Toiseksi sijoittui Sandra Auffarth ja Viamant du Matz ja kolmas sija meni Uuden-Seelannin Andrew Hoylle ratsullaan Vassily de Lassos.

Katso tulokset täältä.

Peltokangas ei ole vielä ehtinyt miettiä, mihin hän suuntaa seuraavaksi. Edes juhannussuunnitelmia hän ei ole tehnyt. ”Oli ajatus tehdä ensin tämä reissu ja miettiä sitten, mitä teen jatkossa. Voi olla, että teen SM-kisat Suomessa ja katson sen jälkeen, mitä on tarjolla.”

SM-kulta häneltä puuttuu Candy Girlin kanssa, ja Peltokangas on myös hallitseva Suomen mestari suomenhevosten puolella. Kaksinkertaisen kenttämestari Hiljalan Fantomin kanssa hän ei ole tehnyt kilpailusuunnitelmia. Peltokangas kertoo, että ori on lähdössä ainakin ensin Irina Kokon kanssa koulumestaruuksiin.

”Sen jälkeen katsotaan, voisiko se tehdä kenttämestaruudet. Tällä hetkellä minulla on vain tämä yksi hevonen, olisi kiva, jos jostain saisi hyviä diilejä, että saisi tuleviakin kenttähevosia radoille.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi