Silja Ahonen ja Ypäjä Isäntä.
Silja Ahonen ja Ypäjä Isäntä.Kuva: Miia Lahtinen

Suomenhevosihminen on eri ihminen

Suomenratsujen Kuninkaallisissa Ypäjällä on jo perjantaina täysi meno päällä.

Sää on epävarma, ja lomakausi on ohi. Paljon töitä lomien jäjiltä. Se voi haitata muita, mutta ei suomenhevosihmisiä. Kun on Kuninkaalliset, pitää päästä lähtemään. Valistuneen arvauksen mukaan Ypäjän kisakatsomoissa on jo nyt yhtä paljon ihmisiä kuin siellä kävi kolmena päivänä koko Nuorten hevosten festivaaleilla.

Karkelot alkoivat jo torstaina, ja mukaan on ilmoittautunut yli 500 hevosta, joille kertyy yli 700 starttia neljän päivän aikana.

Expossa on hyvä tarjonta, harrastajat ja ammattilaiset kilpailevat samoissa luokissa ja suomenhevoset ovat oppineet laukkaamaan. Okei, puomeja putoaa tavallista enemmän, ja kyllä, kaikki suomenhevoset eivät ole enää aina jokamiehen hevosia - kun saransalamalainen Sarantino voitti helpon A:n, se esiintyi palkintojenjaossa talutettuna ja jätti kunniakierroksen väliin. Mutta tunnelma on erinomainen, rodun kehitys näkyy urheilullisuutena ja ilmeet ovat iloiset. Jos juuri tänään ei ole mennyt nappiin, niin omassa hulmuharjassa on silti kymmenen hyvää puolta, ainakin se on persoona.

"Niin paljon suomenhevosia, eikä kahta samannäköistä", suomenratsuveteraani Pia Tauro huokaa kentän laidalta.

Tärkein kilpailu perjantaina on ollut esteiden Kasvattajakilpailu, jossa 90 sentin luokassa nähtiin neljä nollaa: Mari Saari-Kivistö Violinilla, Johanna Pihlaja Taraniksella, Jenna Yrjävuori Rohkelikon Jojolla sekä Silja Ahonen Ypäjä Isännällä.

Lauantaina esteiden Kasvattajakilpailun ykkönen kasvattajineen pokkaa itselleen mehevän 4400 euron ykköspalkinnon, mikä on aika hyvin 90 ja 95 sentin luokista. Mutta ainoalle omalle, 110-vuotiaalle rodulle se on vain oikein.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi