Ratsastusuutiset

FEI päätti kriteerit, jotka venäläisurheilijoiden tulee täyttää päästäkseen takaisin kv-kilpailuihin – Pariisiin ratsastajilla ei ole asiaa

Toimitus

Kansainvälinen ratsastajainliitto FEI päätti joulukuun kokouksessaan kriteerit, jotka valkovenäläis- ja venäläisurheilijoiden pitää täyttää päästäkseen osallistumaan kansainvälisiin kilpailuihin.

Marraskuussa FEI hyväksyi kansainvälisen olympiakomitean toiveesta venäläisten ja valkovenäläisten ratsastajien osallistumisen tapahtumiinsa tietyin ehdoin, "neutraaleina", ilman maatunnuksia.

Koska maat ovat olleet kilpailu- ja toimintakiellossa FEI:n alaisissa tapahtumissa maaliskuusta 2022, ratsastajat eivät ole voineet hankkia tarvittavia kvaaleja Pariisin olympialaisiin, joten olympialaiset jäävät väliin, mutta FEI:n alaisiin kilpailuihin valkovenäläis- ja venäläisratsastajat voivat jatkossa päästä.

Jotta edellä mainittujen maiden edustajat saavat osallistua FEI:n tapahtumiin, heidän pitää täyttää tietyt kriteerit. Näitä ovat muun muassa se, etteivät henkilöt ole sidoksissa Venäjän tai Valko-Venäjän armeijaan tai osoita tukevansa sotaa Ukrainassa millään tavoin. Esimerkiksi kaikki julkiset lausunnot sodan alkamisen jälkeen tai Z-symbolin käyttö lasketaan tueksi.

Kriteerit täyttävälle urheilijalle annetaan ”neutraali” tila, jonka jälkeen he voivat osallistua FEI:n alaisten tapahtumien henkilökohtaisiin kilpailuihin, mutta eivät joukkuekilpailuihin.

Maiden lippuja tai tunnuksia ei saa olla näkyvillä FEI:n tapahtumissa, eikä kansallislaulua soiteta.

"Vaikka 14. joulukuuta 2023 määrittelemämme menettely tasoittaa tietä venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden, FEI:n rekisteröidyn tukihenkilöstön ja virkamiesten paluulle kansainväliseen hevosurheiluun, vaikeat ajat ovat edessä”, FEI:n tiedotteessa todetaan.