Onko videoiminen ja kuvaaminen aina ookoo?
Onko videoiminen ja kuvaaminen aina ookoo?Kuva: Leena Alerini

Kysely: Milloin kuvaaminen on ookoo, milloin ei?

Kuvista on väitelty aina, mutta onko ratsastuksen kuvaamisesta tullut ratsastajille todellinen ongelma? Vai onko ongelma siinä, että se on ongelma? Vai onko tämä vain myrskyä vesilasissa?

Kuvaaminen.

Tuo välttämätön – paha?

Ei ratsastuskilpailua ilman hoitajia, poika- tai tyttöystäviä, isiä ja äitejä kentän laidalla videoimassa.

Myös katsomoissa kuvataan.

Mutta kuka saa kuvata ja millä ehdoilla?

Viime viikot on keskusteltu kouluhevosten sinisistä kielistä ja avonaisista suista. Kuvissa on zoomattu suuta ja kieltä ja sitten on väitelty siitä, onko kuvia käsitelty vai ei. Kuvat ovat kiertäneet hevosmedian moneen kertaan ja aiheuttaneet otsikoita yleismediassakin.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, sanotaan, mutta kertooko se aina totuuden? Välittääkö sekunnin murto-osan aikana otettu kuva tilanteen? Kokonaisuuden? Tarvitseeko sen?

Kuvilla voi myös kiusata. On olemassa vähintäänkin väärinymmärryksen vaara.

Tuttu, menestyvä kouluratsastaja sanoi hiljattain, että jossain vaiheessa kynnys ratsastaa muiden edessä nousee liian suureksi, erityisesti nuorille. Suurena syynä pelko siitä, että omaa ratsastusta ruoditaan ja analysoidaan somessa.

Tämän ajan ilmiö on, että valmennustapahtumia pidetään suljetuin ovin. Osa talleista on jonkinasteisesti rajoittanut kuvaamista.

Miten sinä näet kuvaamisen plussat ja miinukset? Onko sinulla omakohtaista kokemusta? Kerro meille! Hyödynnämme vastaustasi anonyymisti jutussa. Kaikki kyselyn vastaukset ovat anonyymejä. Jos haluat osallistua juuri suomennetun Centered Riding -kirjan arvotaan, täytä lopussa henkilötiedot.

Jos haluat avata aihetta lisää, vaikkapa haastattelun muodossa, laita säpoa: leena.alerini@hevosurheilu.fi

Kyselyyn pääset täältä

Kysely on auki sunnuntaihin 5.5. asti.

Onko videoiminen ja kuvaaminen aina ookoo?
Somepätkä working equitationista lähti viraaliksi - ratsastaja Maria Laamanen on kauhuissaan tapahtuneesta: "Olen esimerkkinä jostain sellaisesta, mitä en itse missään nimessä kannata"
Onko videoiminen ja kuvaaminen aina ookoo?
Hevoskouluttaja Minna Tallbergin mukaan valokuvat ja videot eivät kerro koko totuutta hyvinvoinnista – "Tunteiden tunnistamisessa hevosen kokemus on tärkein”
Onko videoiminen ja kuvaaminen aina ookoo?
Näkökulma: Pitääkö hevosen hymyillä kuvassa?

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi